Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789081828000. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.

Stop Down Management

Als het oude niet meer werkt, wat dan wel?

Paperback Nederlands 2017 9789066630857
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

De jongeren van nu en de jeugd van de toekomst vormen het centrum van een quick response society waar iedereen en alles, 24/7, grenzeloos en drempelloos met elkaar verbonden is. De moderne, toekomstbestendige organisatie moet daarom flexibeler en veranderlijker zijn dan ooit.

Dat krijgen we niet meer voor elkaar in een klassieke functionele harkstructuur. Het roer moet om: anders organiseren, lenig, in cellen (neuraal, agile, circulair). Met ‘we managers’ die in staat zijn mensen te verbinden en ‘shecision makers’ die denken mét mensen in plaats van vóór mensen.

Een goede leider kan de tekenen van de tijd te lezen. Hij of zij is gevoelig voor de behoeften van de toekomst; een wereld waarin onze kinderen en kleinkinderen vooruit kunnen.

Specificaties

ISBN13:9789066630857
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:168
Druk:1
Verschijningsdatum:27-11-2017
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (2)

Echte kerels doen het anders
Sebastiaan van der Valk | 4 maart 2015
Paul van Loon raakt met zijn boek ‘Echte kerels doen het anders’ de essentie van de uitdaging waar managers, bestuurders en ondernemers momenteel voor staan. Organisaties zullen veelal flexibeler worden en verantwoordelijkheden lager in de organisatie neerleggen. Dit vergt een nieuw type leider, een andere type mens. Er is behoefte aan een nieuw soort decisionmaker, de SHEcisionmaker!
Lees verder
Echte kerels doen het anders
Richard van der Lee | 19 maart 2012
Je komt wel eens boeken tegen die je van begin tot eind glimlachend leest. Dit door de inhoud in combinatie met herkenning met de eigen praktijk. Het boek 'Echte kerels doen het anders, De opkomst van de shecisionmakers' is zo'n boek. Het is geschreven door iemand waar de passie voor dit onderwerp van afstraalt. Geen wetenschappelijke verhandelingen of zware theoretische onderbouwingen, maar een blik vanuit de praktijk die erg herkenbaar is en waar het belang van de 'female touch' wordt benadrukt. Hierbij houdt de auteur Paul van Loon de huidige generaties 'mannelijke' managers feitelijk een hele grote spiegel voor, die de pijnpunten op nauwkeurige wijze blootlegt. Een boek naar mijn hart en een absolute must voor eenieder die wil anticiperen op de toekomst en het lef heeft uit de eigen comfortzone te stappen.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
10 stemmen
10
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Paul J. van Loon

Toen ik (Paul van Loon) als kleine jongen het 'Brabants Orkest' in de schouwburg zag optreden, droomde ik ervan zo'n orkest te mogen dirigeren. Lange tijd dacht ik naar het conservatorium te gaan, maar op het finale moment koos ik voor een sociale opleiding. Inmiddels ben ik 47 jaar en ben ik de dirigent die ik altijd wilde zijn, maar dan niet voor een symfonieorkest maar voor bedrijven. Elke dag zoek ik naar samenhang, waardoor mensen leren vol trots te genieten van het stuk dat ze samen neerzetten. Daarbij gebruikmakend van ongewone en onverwachte combinaties die vernieuwing brengen. Combinaties van mensen, functies en rollen die het beste in elkaar naar boven halen. Het heeft alles te maken met leiderschap. De dirigent, de manager, de directeur, de ondernemer, de professional, de vakman, Paul. Ik ben al die functies en rollen zelf bij 'Censor Trainingen' en ik kom ze bij al mijn klanten steeds weer tegen. Ik geniet ervan wanneer wij kunnen helpen bij het managen van een goed samenspel en een mooie klankkleur. Hetgeen een positieve dynamiek teweegbrengt en creativiteit losmaakt als basis voor continu verbeteren. Dat lukt alleen wanneer de boventoon niet langer wordt gevoerd door solisten die de eerste partij spelen en wanneer de boel niet langer door macht en bureaucratie wordt overstemd.

Andere boeken door Paul J. van Loon

Inhoudsopgave

Echte antwoorden heb ik niet

Proloog

Veranderkader
-Mecisionmakers
-Hecisionmakers
-Shecisionmakers
-Wecisionmakers

1. De In Betweeners moeten het verschil maken
2. Van 2D-He naar 3D-She management
3. Leiderschap gaat over omgaan met dilemma's
4. Stop Down Management
5. Een nieuw begin

Tot slot
Bonus
Veranderstuurwiel

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Stop Down Management