Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Beginselen van de Administratieve organisatie

Paperback NL 2021 9789001738617
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

- Laagdrempelige en praktische kennismaking met de administratieve kant van organisaties;
- sluit aan bij actuele ontwikkelingen en toepassingen;
- met vele realistische praktijkvoorbeelden en volop (online) oefenmogelijkheden.

Met Beginselen van de Administratieve organisatie krijgen studenten praktisch inzicht in de werking en de mogelijke verbetering van de administratieve organisatie. Ook maakt het studieboek duidelijk hoe de administratie aansluit bij de overige bedrijfsprocessen binnen organisaties. Er wordt daarbij steeds een koppeling gemaakt met de praktijk.

Beginselen van de Administratieve organisatie bespreekt de principes van een goed administratief procesontwerp en behandelt relevante begrippen als management control en governance. Studenten leren de basisprincipes herkennen in praktijksituaties, hierover na te denken en verbetervoorstellen te doen.

Elk hoofdstuk start met een herkenbare praktijkcasus en bevat tussenvragen die reflectie stimuleren. Bijdragen van verschillende bedrijven, waaronder BWise, complementeren een realistisch beeld van administratieve processen in de praktijk. Beginselen van de Administratieve organisatie is het eerste deel van de serie ‘Beheersen van bedrijfsprocessen’. Het is een uitstekend basisboek voor alle opleidingen waarvoor inzicht in de basis van administratieve organisatie nodig is.

In deze vernieuwde, vierde editie van Beginselen van de Administratieve organisatie is een aantal aanpassingen gedaan die de toegankelijkheid van de stof hebben verbeterd. De belangrijkste wijziging hierbij is het op één plaats behandelen van het onderwerp Informatietechnologie (IT). In het betreffende – nieuwe – hoofdstuk worden de ontwikkelingen binnen de IT gecombineerd behandeld met de benodigde beheersmaatregelen. Dat het belang van IT alleen maar toeneemt hebben we – we schrijven nu najaar 2020 – ook kunnen ervaren in de Corona-crisis, waarin het thuiswerken versneld noodzakelijk is geworden. Zonder IT was dit uiteraard helemaal nooit gelukt, maar ook deze ontwikkeling vraagt om goede beheersmaatregelen. Denk alleen al aan de toename van internet- en WhatsAppfraude tijdens de Corona-crisis.
Naast de bovenstaande aanpassingen is het boek natuurlijk ook volledig geactualiseerd.

Docent over Beginselen van de Administratieve organisatie:

"Het is een toegankelijk studieboek voor de grondbeginselen van de administratieve organisatie." | Docent – Saxion Hogeschool Deventer

Beginselen van de Administratieve organisatie is een uitstekend basisboek voor alle opleidingen waarvoor inzicht in de basis van de administratieve organisatie nodig is. Het boek wordt vooral voorgeschreven in de eerste studiejaren van de opleidingen Business Studies, Finance &Control, Accountancy en Technische Bedrijfskunde.

Op de ondersteunende website vinden studenten handige toetsen, extra casussen en vraagstukken. Voor docenten staan er PowerPoints en de uitwerkingen van de vraagstukken op de website.

Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl (URL TOEVOEGEN: https://toetsopmaat.nl/). Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten. Toetsen kunnen worden geëxporteerd naar diverse formats.

Dit boek is ook beschikbaar als e-book via het platform Bookshelf (URL TOEVOEGEN: https://bookshelf.nl/). Zoek het E-ISBN van dit boek » (URL invoegen: https://www.noordhoff.nl/hoger-onderwijs/overzicht-e-isbns

Mark Paur is werkzaam bij de Hogeschool van Amsterdam als docent, onderwijsontwikkelaar en scriptiebegeleider bij de opleiding accountancy. Daarnaast is hij docent Accounting Information Systems aan de post-masteropleiding tot registeraccountant (Universiteit van Amsterdam). Paur is bovendien al meer dan tien jaar medeauteur van Beginselen van de Administratieve organisatie en De Kern van de Administratieve organisatie.
Rob van Stratum werkt als docent en trainer Supply Chain Management bij APICS/ASCM. Daarnaast is hij coauteur van Beginselen van de administratieve organisatie en Change Management.

Specificaties

ISBN13:9789001738617
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:180
Uitgever:Noordhoff
Verschijningsdatum:17-8-2021
Hoofdrubriek:Economie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Beginselen van de Administratieve organisatie