Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Gids aanvullende behandelingen voor de geestelijke gezondheid

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789081884389
Direct te downloaden

Samenvatting

Een wegwijzer aanvullende behandelingen voor de geestelijke gezondheid.
Wie op zoek gaat naar informatie over hulp bij psychische problemen náást de bekende paden zoals de huisartsenpraktijk of in de GGZ, verdwaalt vaak in het bos op internet. Er is zo veel en is dat wel betrouwbaar? Wat past het beste in jouw specifieke situatie? Die vragen zijn vaak moeilijk te beantwoorden. Dit boek geeft een aantal richting aanwijzers. Voor specifieke vragen wordt geadviseerd om de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen te bellen. Deze informatielijn helpt het publiek al sinds 1987 met het vinden van een geschikte complementaire behandeling en een gekwalificeerde arts of therapeut die dit toepast. De intentie is een integrale benadering. Dat wil zeggen dat de reguliere gezondheidszorg wordt gerespecteerd en de term 'Alternatief' gezien wordt als 'Aanvullend', een andere vaak gebruikte term is daarvoor 'Complementair'. Marisca van der Burgh is van achtergrond Theoloog, Levensbeschouwelijk Counselor en Jungiaans Analytisch Tekentherapeut met jarenlange ervaring in een eigen praktijk, met daarnaast groepswerk. Daarbij maakte ze deel uit van een begeleidingsteam. Tijdens haar werk voor de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen vanaf 2005 volgde ze een post-HBO-opleiding Klinische Psychologie. Dit ten behoeve van haar werk aan de telefoon tijdens het speciale spreekuur voor psychosociale
problematiek. Ze heeft ook ervaring met adviseren bij zingevingscrises en spirituele crises (bijvoorbeeld de zogenaamde 'Kundalinicrisis').

Dr. Rogier Hoenders, psychiater werkzaam bij Lentis GGZ Groningen
beveelt dit boek van harte aan:
"Dit boek van Marisca van der Burgh maakt het belang van de visie, wensen en behoeften van de patiënt nog eens goed duidelijk. Het is geschreven vanuit dit perspectief. Het wil mensen informeren over wat er verder nog mogelijk is naast regulier psychiatrische behandelingen. Iedereen die persoonlijk of beroepsmatig te maken heeft met psychische stoornissen kan dit als een naslagwerk gebruiken."

Specificaties

ISBN13:9789081884389
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:288
Uitgever:Stichting Gezond Leven
Verschijningsdatum:15-4-2022
Hoofdrubriek:Geneeskunde

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gids aanvullende behandelingen voor de geestelijke gezondheid