Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

The Fuzzy Firm

Paperback Nederlands 2013 9789082012309
Niet leverbaar.

Samenvatting

Onze ondernemingen veranderen in sneltreinvaart door globalisatie en technologische ontwikkelingen. De onderneming van de 21ste eeuw zal fundamenteel anders zijn. Waar in de 20ste eeuw arbeid, kapitaal, productie en efficiëntie centraal stonden, staan in de 21ste eeuw kennis, netwerken, innovatie en ondernemerschap centraal.

In dit boek wordt de transformatie van ouderwetse lijnorganisatie naar fluïde netwerk in detail beschreven. Niets blijft hetzelfde in deze transformatie. De projectorganisatie wordt de norm. Grote bedrijven vallen uiteen in innovatieve clusters van specialisten en generalisten en nieuwe arbeidsrelaties ontstaan waarin innovatiekracht belangrijker is dan organisatieloyaliteit. In dit transformatieproces wordt de grens van de organisatie steeds waziger; de fuzzy firm is geboren.

Dit boek geeft een grondige top-down analyse van kennisorganisaties gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Het is daarom een must-read voor iedereen die benieuwd is hoe de organisatie van morgen eruit ziet.

Specificaties

ISBN13:9789082012309
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:140
Druk:1
Verschijningsdatum:26-2-2013
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (2)

The Fuzzy Firm
Richard van der Lee | 24 april 2013
'The Fuzzy Firm' is een interessant boek. De auteur A. van den Born schetst op heldere wijze de mogelijke bouwstenen voor toekomstige organisatievormen en dan specifiek voor kennisorganisaties. Dit gebaseerd op zaken als de ontwikkelingen in de markt en samenleving, de invloed van technologie, de rol van het menselijk kapitaal en leiderschap en bijvoorbeeld het fenomeen van de klusseneconomie. Leesadvies: Interessant boek voor een ieder die de durf heeft vooruit te denken en niet wil blijven hangen in de ingeslepen denk- en gedragspatronen, wanneer het gaat over de ontwikkeling van de mens, leiderschap en organisatievormen!
Lees verder
The Fuzzy Firm
Yolanda van Heese | 24 april 2013
De maatschappij is in beweging - door onder andere globalisatie en technologische ontwikkelingen. Voor organisaties heeft dit fundamentele gevolgen: de structuur, werkwijze en cultuur van organisaties komt er anders uit te zien dan we de afgelopen jaren gewend waren. In 'The Fuzzy Firm' legt Arjan van den Born op een heldere manier uit hoe organisaties zich zullen ontwikkelen. Een aanrader voor iedere leidinggevende die zich daarop wil voorbereiden.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Arjan van den Born

Prof. Dr. Arjan van den Born (42) heeft veel ervaring met grote reorganisaties, ondermeer bij PWC en IBM. Sinds 2006 is hij zelfstandig ondernemend organisatieadviseur. Hij is gepromoveerd op zelfstandig ondernemers en is verbonden aan de Universiteit Twente. Hij doet op veel gebieden onderzoek naar deze sterk groeiende groep in Nederland.

Andere boeken door Arjan van den Born

Inhoudsopgave

Colofon
Voorwoord

Inleiding

Deel I
1. Talentisme
2. De race tegen de machine
3. Waardecreatie in de netwerkeconomie
4. De projecteneconomie
5. De opkomst van de freelancer

Deel II
6. Markten versus organisaties
7. Nieuwe samenwerkingsvormen
8. De fuzzy firm

Deel III
9. Creëren en toepassen van kennis
10. Ontwikkelen en beheren van netwerken
11. Leiden van professionals

Deel IV
12. Naar een hoog innovatief hrm systeem
13. De juiste persoon voor de juiste klus

Deel V
14. Back to the future

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        The Fuzzy Firm