Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Help, mijn klant doet aan MVO!

Hoe u zelf direct aan de slag kunt

Gebonden Nederlands 2013 9789082072402
Verkooppositie 7420
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Henk is ondernemer en maakt zich grote zorgen over zijn toekomst. Henk heeft het moeilijk. Sinds de uitbraak van de crisis is zijn grootste zorg om economisch te overleven. De zaken gaan beduidend minder goed dan voorheen. Voor de tweede keer in korte tijd moet Henk medewerkers ontslaan. De vaste lasten hangen als een molensteen om zijn nek. De concurrentie wordt steeds grimmiger. De marges staan onder druk, terwijl klanten steeds veeleisender worden. Vooral grotere bedrijven stellen steeds vaker voorwaarden op het gebied van kwaliteit, milieu en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, ofwel MVO. Henk heeft niet veel met MVO maar besluit er mee aan de slag te gaan op zoek naar kansen.

Wat is de samenhang tussen de hedendaagse problemen? Waar ligt de oplossing? Biedt MVO uitkomst? De auteur meent van wel maar vindt dat MVO vaak te technisch en allesomvattend wordt uitgelegd. Dit boekje doet dat niet. Lees het verhaal van ondernemer Henk en hoe hij in tijden van crisis zijn bedrijfsvoering aanpast en weer gelooft in de toekomst.

'Help, mijn klant doet aan MVO!' is een leerzaam, maar vooral leuk boekje. Het leest lekker weg met een verrassende leeswijzer. In minder dan een uur kunt u zelf direct aan de slag.

Specificaties

ISBN13:9789082072402
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:84
Druk:1
Verschijningsdatum:24-5-2013
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

4.8 van de 5
5 stemmen
4
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Albert Jourdan

Albert Jourdan (1962) is oprichter en eigenaar van Jourdan sustainability coaching. Albert is een bevlogen idealist met een praktische, respectvolle aanpak. Hij heeft jarenlange praktijkervaring met uiteenlopende aspecten van duurzaamheid op senior management- en operationeel niveau. Zo was hij onder meer nauw betrokken bij het opstellen van wetgeving en publicaties op het gebied van verkeersveiligheid, arbeidsomstandigheden en milieu, internationale duurzaamheidprogramma's en (overheids)criteria voor duurzaam inkopen. Daarnaast heeft hij tientallen locaties van verschillende bedrijven gecertificeerd op het gebied van kwaliteit en milieu. Hij vervult tevens een voortrekkersrol bij de overgang naar het rijden op aardgas en biogas.

Andere boeken door Albert Jourdan

Inhoudsopgave

Voorwoord
Leeswijzer
Proloog
Inleiding

Wat is een MVO?
People, Planet, Profit
-Henk heeft het moeilijk
-Henk neemt het initiatief

MVO aanpak
-Henk gaat aan de slag
-Henk vergroent zijn bedrijfsvoering
-Henk heeft een innovatief idee
-Henk gaat verder met verduurzamen
-Henk vertelt over MVO
-Henk wint een aanbesteding
-Henk wordt genomineerd
-Henk gelooft weer in de toekomst

Het ABC van MVO

Epiloog
Over de auteur
Bijlage

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Help, mijn klant doet aan MVO!