Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De kracht van Afrikaans denken

Over Ubuntu, verbindend leiderschap en een nieuwe wereld

Gebonden Nederlands 2021 9789082098778
Voormalig top 100Totaal 7 dagen
Verkooppositie 2126Hoogste positie: 94
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Is het toevallig dat de afgelopen tijd grote leiders heeft voortgebracht die hun roots hebben in Afrika? Charismatische mensen als Nelson Mandela, Kofi Annan, Desmond Tutu, Paul Kagame en Barack Obama worden geroemd om hun kennis, visie, vaardigheden, vermogen tot verbinden en hun doortastendheid. Het zijn leiders die beschikken over visie, lef, passie en compassie. Bouwers, vredestichters en vechters voor gelijke rechten. De Afrikaanse filosofie Ubuntu is wezenlijk onderdeel van deze leiderschapsstijl.

Ubuntu betekent zoveel als 'I exist because of We'. Verbinding staat centraal. Je kunt als mens niet functioneren als je geen deel uitmaakt van een groter geheel. Afrikanen passen deze humanistische filosofie toe in alle sectoren van de samenleving. Van politiek, rechtsspraak en religie tot gezondheidszorg, onderwijs en economie. In De kracht van Afrikaans denken toont Leontine van Hooft overtuigend aan dat Ubuntu het antwoord is op de westerse vraagstukken van deze tijd. En ze laat zien, o.a. aan de hand van haar eigen bedrijf, hoe je Ubuntu in je organisatie integreert. Zodat je klaar bent voor de vraagstukken die je morgen onherroepelijk op je bordje krijgt. Deze herziene druk bevat een voorwoord van Jan Terlouw - natuurkundige, oud-politicus en auteur. Leontine is moeder van drie kinderen en samen met haar man eigenaar van GreenDreamCompany BV.

Het bedrijf werkt vanuit een duidelijke visie op People, Planet, Profit, Passion & Pleasure in en voor opkomende (met name Afrikaanse) markten. Het bedrijf functioneert op basis van Ubuntu-management. Leontine is corporate antropoloog, inclusief onderneemster, inspirerende spreker, trainer en auteur van award winnende managementboeken. Inmiddels geeft zij deze filosofie ook door via haar artistieke 8+ boekencollectie ‘De Kronieken van Ubuntopia’.

Specificaties

ISBN13:9789082098778
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:107
Druk:5
Verschijningsdatum:25-6-2021
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Leontine van Hooft

Leontine van Hooft is samen met haar man directeur/eigenaar van GreenDreamCompany BV. Het bedrijf werkt vanuit een visie op People, Planet, Profit, Passion & Pleasure aan recreatieve en toeristische gebiedsontwikkelingen in met name Afrikaanse landen. Het bedrijf zet toerisme in als tool for development. Leontine is bestuurs- en organisatieantropoloog, en heeft ruim vijftien jaar ervaring als trainer/coach op het gebied van intercultureel management en diversity, mediation en communicatie. Ze is lid van de Raad van Bestuur van de NABC: Netherlands African Business Counsel.

Andere boeken door Leontine van Hooft

Inhoudsopgave

Voorwoord Jan Terlouw
Van achter mijn bureau

1. De wereld op z'n kop
2. Leiders met lef, visie, passie en compassie gezocht!
3. Ubuntu als levensader
4. Ubuntu in het hedendaagse Afrika
5. De organisatie als community
6. Ubuntu meets West
7. Best practice: GreenDreamCompany

Epiloog
Inspiratiebronnen
Bijlage: Afscheidsrede van Liepollo l. Pheko
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kracht van Afrikaans denken