Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Essays over Mars

essays over jongens, mannelijkheid en man worden in deze tijd

Paperback NL 9789082113396
Verwachte levertijd ongeveer 12 werkdagen

Samenvatting

Zijn we nog wel blij met jongens in de maatschappij? En hoe waarderen we jongens in het gezin, op school en uiteindelijk als man?
Welke uitgesproken en verzwegen verwachtingen treft een jongen onderweg naar volwassenheid? En kan hij daaraan voldoen? En de pijnlijkste vraag van allemaal: Worden jongens nog wel volwassen?

Jongens zijn steeds minder in staat om aan alle verwachtingen te beantwoorden. Jongens en jongemannen dreigen de grote tragedie van onze tijd te worden. De noodklok over jongens in het onderwijs is al vaker geluid. De noodklok over mannen en vaders die het laten afweten in gezinnen eveneens. Moeten we het maar aanvaarden dat, bijvoorbeeld, jongens het op school en op de universiteit laten afweten, of dat jongens met name op school steeds minder mannelijke rolmodellen hebben?

Al deze thema's worden behandeld door een aantal toonaangevende experts en academici uit binnen- en buitenland. Hierbij staan jongens, mannen en mannelijkheid centraal. Zowel mannelijkheid op zich beschouwd, als ten opzichte van vrouwen.

Met bijdragen van: Angela Crott, Ad Verbrugge, Martin van Creveld, Robert Lemm, Lionel Tiger en Roy Baumeister

Deze essaybundel is onderdeel van een serie over maatschappelijke thema's die uitgegeven wordt door uitgeverij De Blauwe Tijger. Eerdere titels zijn: Essays over het Midden, en Essays over de Ziel

Specificaties

ISBN13:9789082113396
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:170
Uitgever:Uitgeverij De Blauwe Tijger
Hoofdrubriek:Filosofie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Essays over Mars