Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Bewustzijn in bedrijf

In tien stappen naar een vitale organisatie

Paperback Nederlands 2013 9789082123203
Verkooppositie 2542Hoogste positie: 188
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dit boek laat op een overtuigende en praktische manier zien hoe een organisatie wordt gestuurd door ons bewustzijn. Bewustzijn is de basis voor persoonlijke effectiviteit, samenwerking, leiderschap en organisatieontwikkeling. Dit boek raakt u in uw kern en brengt u in actie. U ontdekt repeterende patronen bij uzelf en in uw organisatie. U ontwikkelt een krachtige kijk op bezieling, op het hart van uw organisatie en op de samenhang tussen uw organisatie en de omgeving. Er is speciale aandacht voor de rol van jongeren bij organisatievernieuwing en wat het vraagt van onderwijs en organisaties om dit goed te benutten. Het Bewust Bedrijf Model® wordt uitgewerkt als instrument bij organisatieverandering. Dit boek leid je in tien stappen naar vitaal leiderschap en een vitale organisatie.

'Dit boek maakt helder hoe transformaties in organisaties werken. Verandering in de buitenwereld vindt alleen plaats als wij veranderen in onze binnenwereld, in ons bewustzijn. We zitten in de overgang van 'survival of the fittest' naar 'survival of the species'. Dit klinkt groot en zo groot is het ook. We kunnen ons niet langer permitteren elkaars concurrenten te zijn. Dit boek helpt ondernemers en leidinggevenden om de bezieling en potentie van hun mensen zo te mobiliseren dat hun organisatie een duurzame koers vaart, de crisis helpt oplossen en zelf gezond en winstgevend blijft.' - Herman Wijffels, econoom, co-voorzitter van de Worldconnectors en hoogleraar duurzaamheid en maatschappelijke verandering aan de Universiteit Utrecht.

'Jaap Vermuë heeft een krachtig model ontwikkeld waarin bewustzijn en ons handelen weer in balans worden gebracht. Hier spelen spiritualiteit, relatie, vriendschap en de taal van het hart een wezenlijke rol. Hij geeft vele praktische voorbeelden hoe mensen in organisaties het verschil maken als zij andere keuzen maken.' - Paul de Blot SJ, hoogleraar Business Spiritualiteit aan de Business Universiteit Nyenrode

'Als teamcoach voor mijn managementteam en als gastdocent in onze opleidingen heeft Jaap Vermuë laten zien dat zijn Bewust Bedrijf Model® direct resultaten oplevert. Het biedt een heldere diagnose, brengt bezieling terug in een team en geeft oplossingen die bijdragen aan het grotere geheel. Dit boek biedt een praktisch instrument voor ondernemers en management.' - Ans Tros, directeur-eigenaar SchoolvoorCoaching BV VistaNova School voor loopbaan & leiderschap.

Specificaties

ISBN13:9789082123203
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:226
Druk:2
Verschijningsdatum:30-10-2013
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Lezersrecensies

4.3 van de 5
4 stemmen
1
3
0
0
0

Over Jaap Vermuë

Jaap Vermuë begeleidt transformatieprocessen in organisaties en hij traint en coacht leidinggevenden en adviseurs in dit werk. Als executive coach en loopbaancoach begeleidt hij mensen in hun persoonlijke transformatieproces en in de vertaling hiervan naar hun organisatie.

Andere boeken door Jaap Vermuë

Inhoudsopgave

Voorwoord door Herman Wijffels
Voorwoord door Paul de Blot SJ
Voorwoord door Jaap Vermuë
Inleiding

Stap 1: ken de kracht van bewustzijn
-werking van bewustzijn en transformatie
Stap 2: ruim je oude programma's op
-de efficiënte organisatie
Stap 3: volg je bezieling
-de organisatie met een eigen gezicht
Stap 4: draag bij aan een betere wereld
-de verantwoordelijke organisatie
Stap 5: werk met hart en liefde
-de organisatie verbonden met de bron
Stap 6: breng balans in je organisatie
-het Bewust Bedrijf Model®
Stap 7: wees leider vanuit bewust-ZIJN
-bewust leidinggeven
Stap 8: wees consequent bij het inrichten van je organisatie
-bewust organiseren
Stap 9: werk samen in co-creatie
-bewust samenwerken
Stap 10: jeugd geeft toekomst
-nieuw perspectief door een nieuwe generatie

Van bewustzijn naar gezamenlijke actie
Achtergrond auteur
Literatuurlijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bewustzijn in bedrijf