Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Slim en groen

de economie van de toekomst is slim en groen

Paperback Nederlands 2017 9789082239072
10
Voormalig #3Totaal 1 dag
Verkooppositie 999999930 dagen in de top 100
Dit artikel is niet leverbaar.

Samenvatting

De revolutie van de nieuwe economie 4.0 wordt overal zichtbaar. Deze wereld van 4.0 wordt gekenmerkt door drie ontwikkelingen die wereldwijd een enorme maatschappelijke en economische impact hebben. Ook in Nederland. Alles draait om een versnelling van digitalisering, de opmars van slimme technologieën en vergaande klimaatmaatregelen, waarmee de opwarming van de aarde moet worden tegengegaan.
Bij technologische innovaties zien we vooral een sterke toename van het gebruik van kunstmatige intelligentie, het internet of things, big data, robotica, blockchain-technologie en 3D-printen. De effecten van economie 4.0 zijn ongekend. Alles wordt op zijn kop gezet. Bedrijven die willen overleven moeten hun businessmodel aanpassen. Werkgevers en werknemers krijgen te maken met een arbeidsmarkt die onherkenbaar verandert. Ook overheden en onderwijsinstellingen zullen ingrijpend het roer moeten omgooien.
Willem Vermeend en Ruud Koornstra verkennen in dit boek de immense gevolgen van deze ongekende revolutie. Wat betekent dit voor Nederland, voor onze economie, werkgelegenheid en welvaart?
Vermeend en Koornstra schetsen een toekomst waarin we in de 4.0-wereld vooroplopen en door te kiezen voor slim en groen! In Nederland moet het beleid van overheden, werkgevers en werknemers gericht zijn op een maximale inzet van slimme technologieën en het vergroenen van onze economie.

Specificaties

ISBN13:9789082239072
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:162
Druk:1
Verschijningsdatum:23-6-2017

Expertrecensies (1)

Slim en groen - De tijd zal het leren
Sjors van Leeuwen | 4 augustus 2017
De klimaatverandering zet zich onverminderd door. De temperatuurstijging in de wereld kan het beste worden afgeremd door sneller gebruik te maken van duurzame energie. Daarvoor is een nieuwe economie nodig gebaseerd op Slim en groen. In het gelijknamige boek lees je hoe zo’n Economie 4.Lees verder

Lezersrecensies

4.7 van de 5
3 stemmen
2
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

column
Get up, startup
Pierre Pieterse 28 augustus 2017 Zo. Vakantie voorbij. Koffers uitgepakt. Kinderen achter de pc, de was gedaan, de auto uitgeruimd. Eindelijk rust! Tijd om de vakliteratuur van de afgelopen weken even door te nemen. Om bijvoorbeeld te lezen dat ‘startup’ de oude jasjes ‘incubators’ en ‘accelarators’ definitief vervangt.
Alle interviews en artikelen (1)

Over Willem Vermeend

Willem Vermeend (1948) is voormalig Tweede Kamerlid voor de PvdA, oud-staatssecretaris van Financiën en oud-minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Tegenwoordig is hij ondernemer, hoogleraar European Fiscal Economics aan de Universiteit van Maastricht en commissaris bij diverse internationale ondernemingen.

Andere boeken door Willem Vermeend

Over Ruud Koornstra

Ruud Koornstra (1964) is ondernemer en medeoprichter van de initiëringmaatschappij Tendris, bekend van successen als Oxxio, Visa Greencard en de Pharox Ledlamp. Hij staat op nummer 12 in de Duurzame 100 van Trouw, een ranglijst van de honderd duurzaamste ondernemers. Tendris-dochter Lemnis Lighting won dit jaar de 'Pioneer Award' van het World Economic Forum.

Andere boeken door Ruud Koornstra

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Slim en groen