Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De nieuwe flex- en ontslagregels

De Wet Werk en Zekerheid in de praktijk

Paperback Nederlands 2014 9789082263602
Niet leverbaar.

Samenvatting

De Wet werk en zekerheid (WWZ) is de grootste hervorming van het arbeids- en ontslagrecht sinds de Tweede Wereldoorlog. Volgens de regering zou deze wet de rechtspositie van flexwerkers behoorlijk moeten versterken en zou gelijktijdig het ontslagrecht eenvoudiger, sneller, eerlijker en minder kostbaar voor werkgevers moeten worden.

Of deze doelen bereikt gaan worden is maar zeer de vraag. Wel staat vast dat de WWZ tot gevolg heeft dat elke werkgever zijn flexibele arbeidscontracten, aanname- en ontslagbeleid kritisch onder de loep zal moeten nemen.

Arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen legt in dit handboek op een begrijpelijke wijze uit wat u te wachten staat en hoe u het beste kunt anticiperen op de nieuwe arbeidsrechtelijke spelregels. U krijgt onder meer antwoord op de volgende vragen:
* Op welke punten moet ik mijn flexibele arbeidscontracten aanpassen?
* Hoe ga ik slim om met de nieuwe ketenregeling?
* Wanneer moet ik als werkgever een transitievergoeding betalen?
* Hoe wordt deze transitievergoeding berekend?
* Welke nieuwe ontslagregels gelden er en hoe zit het met hoger beroep?
* Wat zijn de aanpassingen rondom ontslag met wederzijds goedvinden?
* Wanneer gaan de verschillende maatregelen in en hoe zit het met overgangsrecht?

Deze en vele andere vragen worden op een heldere wijze beantwoord en voorzien van tientallen praktijkvoorbeelden en stappenplannen. Verder treft u een aantal handige modelbepalingen aan die u direct kunt gebruiken in uw arbeidscontracten. Dit maakt het handboek 'De nieuwe flex- en ontslagregels' een onmisbaar naslagwerk voor elke werkgever of HR-functionaris.

Specificaties

ISBN13:9789082263602
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Druk:1
Hoofdrubriek:Juridisch
Jongbloed:Ontslagrecht

Expertrecensies (1)

De nieuwe flex- en ontslagregels
Hugo-Jan Ruts | 28 januari 2015
De arbeidsmarkt is op de schop. Wat verandert er? ‘De nieuwe flex- en ontslagregels. De Wet Werk en Zekerheid in de praktijk’ van arbeidsrechtdeskundige en advocaat Maarten van Gelderen belooft u aan de hand te nemen.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Maarten van Gelderen

Maarten van Gelderen houdt zich als advocaat al bijna twintig jaar bezig met het arbeids- en ontslagrecht en heeft in de afgelopen jaren honderden bedrijven, instellingen en HR-functionarissen geadviseerd over arbeidsrecht, arbeidscontracten en ontslag. Maarten is partner bij Van Gelderen Arbeidsrechtadvocaten, initiatiefnemer van de landelijke Ontslaglijn en de website Ontslag.nl. Hij is een veelgevraagde docent voor trainingen en workshops voor HR-managers en werkgevers. Daarnaast verschijnt hij regelmatig in diverse media als arbeidsrechtexpert.

Andere boeken door Maarten van Gelderen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De nieuwe flex- en ontslagregels