Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ziek zijn, maak er werk van

Paperback Nederlands 2017 9789082577310
Voormalig top 100Totaal 90 dagen
Verkooppositie 3760Hoogste positie: 50
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

De bedrijfsgezondheidszorg ligt onder vuur; vanuit verschillende hoeken: politiek, vakbond en maatschappij, zijn er geluiden dat het anders moet. Ondertussen hebben werkgevers en werknemers behoefte aan een aanpak die medewerkers van organisaties duurzaam inzetbaar houdt.
In het professionele veld is het vaak lastig een gemeenschappelijk belang te zien. Waar een gezamenlijk doel is om mensen vitaal en gezond aan het werk te houden, zou men elkaar moeten kunnen vinden in de oplossing. De praktijk blijkt weerbarstig. Het is tijd voor een nieuwe waarheid.

Waar Marleen Teunis in de bestseller Werken, iedereen wordt er beter van een nieuwe werkwijze introduceerde met de garantie van een verzuimpercentage van 3 procent of lager, reikt zij in Ziek zijn, maak er werk van concrete instrumenten aan om deze maatschappelijk verantwoorde werkwijze te doen slagen. Om te illustreren dat dit wel degelijk haalbaar is, geeft dit boek veel praktijkvoorbeelden die voor andere organisaties een stimulans zullen zijn.

Specificaties

ISBN13:9789082577310
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:129
Druk:1
Verschijningsdatum:22-12-2017
ISSN:

Lezersrecensies

4.9 van de 5
7 stemmen
6
1
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Marleen Teunis: ‘Vitale medewerkers vormen de basis van een vitale organisatie’
Hans van der Klis 26 november 2014 Er ontbreekt een gezamenlijke visie op de bedrijfsgezondheidszorg, vindt Marleen Teunis, directeur van Van Campen Consulting. In haar boek Ziek zijn, maak er werk van legt zij de vinger op de zere plek: het commerciële systeem van arbodiensten en bedrijfsartsen werkt niet goed en kost te veel geld. Meer zelfmanagement en het gebruik van e-health helpen ons de kosten aanzienlijk te beperken en doelmatiger te werk te gaan.

Over Marleen Teunis

Marleen Teunis heeft een opvallende kijk op het terugdringen van verzuim. Haar methode gaat uit van mobiliteit (wat kan je nog wél?) in plaats van 'de ziekte'. Een succesvolle methode die in de praktijk het verzuim weet terug te brengen tussen 2 en 3 procent! Dagelijks helpt zij management en directies om hun medewerkers vitaler en gezonder te laten zijn. Over haar ervaringen en verzuimmethode schreef ze een boek. Foto: Monique van Diessen

Andere boeken door Marleen Teunis

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ziek zijn, maak er werk van