Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Waarom?

op zoek naar wat ons werkelijk drijft

Paperback Nederlands 2019 9789082604818
Verkooppositie 5169Hoogste positie: 326
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

'Waarom?' is voor iedereen die zich weleens afvraagt: waar zijn we eigenlijk mee bezig? Want komen we ooit af van racisme, egoïsme of hebzucht? Hoe werd Trump ineens zo populair - en kan zoiets ook hier gebeuren? Maken we baby's verslaafd aan hun iPad? En waarom kocht iedereen die malle Uggs?

Maar ook: wat motiveert ons brein tot grootse daden? Hoe kregen we ooit een mens op de maan, en wonnen we van dictaturen? Wordt deeleconomie de toekomst? En kan Zwarte Piet niet beter blijven?

Laat je meenemen langs French Spiderman, dodelijke godsdienst-fanaten en tweelingzusjes wiens breinen zijn verbonden. Begrijp wat Steve Jobs leerde van een rat. En zie hoe websites dezelfde trucs gebruiken die Martin Luther King en Kennedy zo inspirerend maakten. Kortom, ontdek op welke knoppen in je brein wordt gedrukt en hoe dat bepaalt wat je denkt en doet.

Wie het 'waarom' doorziet kijkt nooit meer hetzelfde naar mensen. En begrijpt ook zichzelf een stukje beter

Over eerdere boeken:
'Wat een fijn boek heeft Victor Lamme geschreven! 'De vrije wil bestaat niet' leest als een trein, er staan mooie experimenten in beschreven, en Lamme's stellingnames zijn prikkelend.' - Malou van Hintum, De Volkskrant
'Het boek leest heerlijk weg. Het is een prachtige afwisseling van boeiende en soms ook gruwelijke verhalen.' - Michel Hoetmer, Managementboek
'Eye opener... of je het wilt geloven of niet', 'Fantastisch boek', 'Zeer interessante conclusies over het verband met rechtspraak', 'Een aanrader voor iedereen die met een open geest zichzelf wil leren kennen.' - Bol.com
'Ik kan het van harte aanbevelen.' - Max Pam, De Volkskrant

Specificaties

ISBN13:9789082604818
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:344
Verschijningsdatum:19-3-2019
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Waarom? Op zoek naar wat ons werkelijk drijft
Robert Buisman | 23 mei 2017
In Waarom? Op zoek naar wat ons werkelijk drijft gaat hersenonderzoeker Victor Lamme op zoek naar de werkelijke drijfveren van de mens. Een goed gekozen titel, want het dekt de inhoud met slechts één woord. Waarom doen we de dingen zoals we ze doen, is iets wat we ons vaak afvragen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
5 stemmen
4
0
1
0
0

Over Victor Lamme

Victor Lamme (1959) is hoogleraar cognitieve neurowetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde circa negentig internationale artikelen en hoofdstukken over de werking van het brein, visuele waarneming en vooral het bewustzijn, onder meer in gezaghebbende tijdschriften als Nature en Science. Zijn ideeën over bewustzijn worden als baanbrekend gezien, en hij ontving voor zijn werk de meest prestigieuze subsidie van de Europese Unie.

Andere boeken door Victor Lamme

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Waarom?