Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wij missen onze Minou!

De loslopende kat als taboe en als slachtoffer van onwetendheid

Paperback Nederlands 2022 9789082722420
Verkooppositie 4196Hoogste positie: 4196
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

De kat is als gedomesticeerd huisdier een verrijking in het leven van miljoenen mensen. Daarmee is de kat een wezenlijk en waardevol deel van de samenleving als geheel.

De gemiddelde katteneigenaar beschouwt zichzelf als een echte dierenliefhebber. Maar dierenliefde en goede bedoelingen zijn geen garantie voor de gezondheid en het welzijn van dieren. Loslopende katten worden massaal doodgereden en verdwijnen anoniem in dierenasiels. Daarnaast verstoren ze miljoenen beschermde dieren in de natuur, verspreiden besmettelijke ziektes onder mensen en veroorzaken overlast.

Dit boek is geschreven voor kattenliefhebbers, dierenartsen, organisaties, beleidsmedewerkers van (overheids)instanties en alle andere betrokkenen die de belangen van katten, de natuur en de samenleving als geheel serieus nemen.

Jan Hooimeijer wil met dit boek informatie geven om onwetendheid, misverstanden en het taboe rondom de problematiek van de loslopende kat te doorbreken en bespreekbaar te maken. Hij is ervan overtuigd dat als katteneigenaren werkelijk van hun kat houden, zij proactief zullen meewerken aan een oplossing.

Katten hebben er recht op en belang bij om als gezelschapsdier serieus genomen te worden.

Specificaties

ISBN13:9789082722420
Trefwoorden:kat, dierenwelzijn
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:110
Druk:1
Verschijningsdatum:15-6-2022
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jan Hooimeijer

Drs. Jan Hooimeijer (1953) is vogeldierenarts en papegaaiengedragstherapeut. Al tientallen jaren wordt hij wereldwijd voor congressen en universiteiten uitgenodigd om te spreken over de problematiek van gedragsproblemen. Het Dutch gedragsprotocol krijgt dan ook wereldwijd navolging. Dankzij ethologie, en door dieren en kinderen te observeren leerde hij wat de belangrijkste oorzaken zijn van gedragsproblemen.

Andere boeken door Jan Hooimeijer

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wij missen onze Minou!