Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Verzuim is uit, activering is in

Werk-Doe-Leer-Naslag-boek

Paperback Nederlands 2020 9789082990737
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 2634Hoogste positie: 204
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

'Ik loop in de Ziektewet'; een uitspraak die toch nog vaak wordt gehoord. 'Heeft u dan ontslag genomen of was u als uitzendkracht aan het werk?', is dan mijn reactie. 'Vroeger - toen kon je je ziekmelden en kwam je in de Ziektewet, maar nu is dat allemaal veranderd.'

In dit boek leest u over de belangrijke veranderingen rond de sociale zekerheid met betrekking tot verzuim, re-integratie en directe inzetbaarheid. Dat vraagt van werkgever en werknemer een bereidheid tot veranderen van gedrag en gewoonten. Leidinggevenden mógen, maar móeten ook veel meer binnen de kaders van de nieuwe wetgeving.

'Niets zo praktisch als een goede theorie'; dat geldt ook voor dit boek. Het staat vol met praktische tips en met handige hulpmiddelen zoals een Probleeminventarisatie voor leidinggevende en werknemer om zelf mee aan de slag te gaan. Daarmee gaat u weer een stapje verder dan de wet voorschrijft omdat u weet dat het altijd béter kan!

Aan de hand van een uitgebreide casus wordt u meegenomen in de nieuwe zakelijke en sociale manier van activeren van zieke werknemers.
De auteur biedt practische modellen voor o.a. het aan-vragen van ziekte'verlof', een re-integratieprotocol met claimbeoordeling, aanbod van vervangend werk, het voeren van activeringsgesprekken, opdrachten aan bedrijfsartsen, en nieuwe doelstellingen voor alle echelons.

Naast veranderingen in gedrag en gewoonten heeft de nieuwe sociale zekerheid ook vele zakelijke gevolgen voor werkgever en werknemer. Getallen en bedragen krijgen nu meer impact. Daarom maakt u in dit boek kennis met de methode de Sociaal Accountant® die aan de sociale aspecten én aan de zakelijke aspecten de juiste aandacht besteedt.

Dit boek is daarom uitermate geschikt voor leidinggevenden, casemanagers en verzuimbegeleiders, maar ook de P&O adviseur, bedrijfsarts of arbeidsdeskundige doet er beslist zijn of haar voordeel mee.

Specificaties

ISBN13:9789082990737
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:76
Druk:1
Verschijningsdatum:25-8-2020
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Herman Evers

Herman Evers is directeur van Evident bv, het ontwerpbureau voor sociale zekerheid en bedenker van de Sociaal Accountant® en de Activeringscurve®. Hij leert uw organisatie op een andere manier kijken naar arbeidsverzuim, gezondheidsmanagement, preventie en inzetbaarheid, en vergeet daarbij niet een beeld te geven van de bijbehorende kosten en baten. Zo maakt hij u duidelijk hoe uw businesscase eruit ziet. Herman werkt met een hart voor mensen, een oog voor cijfers en kennis van zaken.

Andere boeken door Herman Evers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Verzuim is uit, activering is in