Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het leven kussen in het voorbijgaan

Paperback NL 2020 9789085600886
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Filosofisch, theologisch en andragogisch geschoold en dichtbij de afkalving van kerk en godsdienst staande, heeft Piet Winkelaar, ooit actief in de samenlevingsopbouw en het hoger onderwijs, in velerlei publicaties proberen aan te geven wat we aan moeten met dat grote menselijke epos waarvan we deel uit maken. Dat verhaal vliegt soms alle kanten op, veranderingen voltrekken zich in een steeds hoger tempo en hun impact lijkt groter dan ooit. Gebeurtenissen lossen elkaar af, vaak nog zonder dat we ze echt helemaal hebben meegemaakt of ons realiseren wat ze betekenen, want we zijn ook bezig met het leven van morgen.

We zetten ons in voor een betere maatschappij, een gezonder milieu en een leefbare wereld. Dat deden we vroeger en dat doen we nu. Maar die wereld van morgen is er nog niet, toen niet en nu niet. Er is, wat er is, maar dat omarmen we niet, toen niet en nu niet. De tijd verglijdt onder onze handen. Duurt het leven te kort? Gaat het allemaal te vlug? Misschien zijn we met wat we willen niet helemaal geschikt voor het leven? Misschien zijn we te klein, te onbenullig, denken we nog teveel zelf Goden te zijn? Willen we niet teveel? Soms wel, soms niet.

Wanneer het lukt ons meer bescheiden op te stellen, blijkt het mogelijk te kijken en te zien naar wat er gebeurt. Dan vindt er naast lijden en kruisiging, verlichting en opstanding plaats, dan is het leven te beleven en te kussen in het voorbijgaan.

Specificaties

ISBN13:9789085600886
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:88
Uitgever:SWP, Uitgeverij B.V.
Verschijningsdatum:27-11-2020
Hoofdrubriek:Filosofie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Inhoudsopgave

Kijken en zien 11
Het belang van passie 29
Licht en donker 47
De maatschappij heeft vitalisten nodig 59
Doodgaan kan iedereen, sterven moet je leren 75

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het leven kussen in het voorbijgaan