Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Het Project Management Office - PMO - Management Guide

Voor effectieve ondersteuning van projecten en portfolio's

Paperback Nederlands 2009 9789087531348
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In Nederland, maar ook in veel andere landen, gaan organisaties in toenemende mate over tot het inrichten van een Project Management Office, afgekort PMO. Organisaties erkennen in toenemende mate de meerwaarde van een PMO. Deze managementgids laat zien waarom organisaties een PMO willen, wat het is, wat de zin en betekenis is voor de lijn en voor de projectorganisatie en hoe een organisatie een PMO kan opzetten en inrichten.

De auteurs gaan bovendien in op projectvolwassenheid, een belangrijk criterium voor een organisatie die een PMO op wil zetten. Ook wordt aandacht besteed aan good governance en het verband hiervan met PMO. Het boek besluit met een werkwijze in de vorm van een stappenplan voor de inrichting van een PMO.

Specificaties

ISBN13:9789087531348
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:116
Druk:1
Verschijningsdatum:17-7-2009
Hoofdrubriek:Projectmanagement

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Remco te Winkel

Remco te Winkel (1973) is al sinds het begin van deze eeuw gefascineerd door projecten en verandering. En dan met name welke factoren zorgen voor het slagen ervan. Via zijn toenmalige werkgever LogicaCMG belandde hij in het PMO vak. Een vakgebied dat zich, kort gezegd, bezig houdt met het doen van de juiste projecten op de juiste manier. Sinds 2018 is Remco als zelfstandige actief en ondersteunt hij organisaties met het inrichten en goed laten draaien van hun project- verander-, of ontwikkeltrajecten. Hij combineert hierbij een goed begrip van de theorie met een sterke hands-on mentaliteit. Deze combinatie maakt hem een goede partner voor zoveel het management als de projectorganisatie zelf. Naast zijn activiteiten voor bedrijven is Remco ook regelmatig actief als spreker Hij verzorgt lezingen en webinars over Lean en Agile begrippen, maar ook over de rol van het PMO in een Agile omgeving. Toch houdt hij hier altijd een goed oog voor de toepasbaarheid van methoden en technieken. Remco vindt het één niet beter dan het andere. Vanuit de slogan ‘Vanuit begrip naar toepassing’ zoekt hij constant naar de optimale oplossing.

Andere boeken door Remco te Winkel

Inhoudsopgave

Inleiding

1 De VOC vanuit de optieken projectmanagement en PMO
2 Projecten en PMO's
3 PMO in de organisatie
4 Doelen en meerwaarde van PMO voor de organisatie
5 Functies van PMO
6 Het functioneren van een PMO
7 Niveau van projectvolwassenheid en PMO
8 Good Governance en PMO
9 Een PMO in zijn omgeving
10 Rol PMO in projectmanagementmethoden
11 Hulpmiddelen voor PMO
12 Verbeteren van het volwassenheidsniveau
13 Werkwijze voor de inrichting van een PMO

Bijlagen
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het Project Management Office - PMO - Management Guide