Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Project Management Office implementeren op basis van P3O

Paperback Nederlands 2011 9789087535469
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Deze management guide is bestemd voor iedereen die op enigerlei wijze betrokken is bij de opzet of inrichting van een PMO en die meer te weten wil komen over het P3O-model. Het is daarom bestemd voor degenen die te maken hebben met projectondersteuning, projecten en programma's, en voor degenen die geïnteresseerd of betrokken zijn bij strategische en/of tactische veranderingen in de dagelijkse bedrijfsvoering van een organisatie. Dit boek biedt de mogelijkheid om op een handzame wijze kennis te nemen van het P3O-model en over de wijze waarop dit in een Nederlandse of West-Europese organisatie kan worden ingezet.

Het P3O-model biedt handvatten voor het effectief besturen en inrichten van een veranderorganisatie die is afgeleid van de strategische organisatiedoelstellingen en rekeninghoudend met onder meer risicomanagement, met optimale inzet van resources en capaciteiten en met de beoogde baten die de verandering moet opleveren. Het is een model dat organisaties ondersteuning biedt bij het maken van een integrale koppeling tussen enerzijds de benodigde resources en capaciteiten ten behoeve van de dagelijkse bedrijfsvoering en anderzijds de benodigde resources en capaciteiten ten behoeve van de projectenportfolio, programma's en projecten om strategische organisatiedoelstellingen, in dit geval de verandering, te kunnen realiseren.

Het P3O-model is ontwikkeld in opdracht van het Office of Government Commerce (OGC). De eerste officiële versie van het P3O-model is in 2008 door OGC geïntroduceerd met de verschijning van de uitgave 'Portfolio, Programme and Project Offices'.

Het P3O-model biedt een raamwerk voor het opzetten en inrichten van een PMO. Een PMO is een organisatie-eenheid ter ondersteuning van projecten en programma's, met als doel de beoogde baten van een project of programma te realiseren dan wel de kans daarop te vergroten en om te kunnen beschikken over adequate structuren voor beheersing, verklaring en voorspelling van de voortgang van projecten en programma's. In een PMO worden planningen gemaakt en beheerd, taken en activiteiten gecoördineerd en de status en voortgang van projecten en programma's bewaakt. Daarnaast worden in een PMO de managementrapportages en de voorbereiding van besluitvormingsprocessen verzorgd en de toepassing van kwaliteitsstandaarden, risico- en issuebeheersing en onderhoud van de business case bewaakt.

Specificaties

ISBN13:9789087535469
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:110
Druk:1
Verschijningsdatum:9-11-2010
Hoofdrubriek:Projectmanagement

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Inhoudsopgave

Woord vooraf

1. Introductie
2. Het Project Management Office
3. Het P3O-model
4. Een PMO implementeren op basis van P3O
5. Hulpmiddelen en technieken
6. De meerwaarde van het P3O-model
7. Bijlagen

Over de Auteurs
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Project Management Office implementeren op basis van P3O