Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De weg naar Projectsucces

Resultaten bereiken met mensen

Paperback Nederlands 2009 9789087533113
Nog niet verschenen, verschijningsdatum onbekend
47,42

Samenvatting

Hoe is het mogelijk dat na zoveel jaren ervaring en studie er nog zo vaak dingen misgaan met projecten? En waarom is bij het ene project het projectsucces groter dan bij het andere? In dit boek wordt verslag gedaan van een onderzoek naar het antwoord op deze vragen over de succesfactoren van project management.

Centrale hypothese in 'De weg naar projectsucces' is dat succes niet in de eerste plaats wordt gerealiseerd door gebruik te maken van allerlei managementinstrumenten, zoals planning, budgettering, monitoring, voortgangsrapportages en beslisdocumenten. Van minstens even groot belang zijn factoren op het gebied van de werkstijl van projectleiders en de manier waarop zij gedoseerd gebruik maken van het beheersinstrumentarium voor project management.

Deze uitkomsten zijn in hoge mate van belang omdat ze de aandacht richten op de kwaliteit van leidinggeven in plaats van op verbetering van de beheersinstrumenten. Projectsucces wordt eerder via leiderschap dan via management bereikt.

In deze vierde herziene druk wordt ruim aandacht geschonken aan de recente ontwikkelingen op het gebied van project management. Dit komt tot uiting in twee belangrijke aanvullingen op de vorige druk van dit boek.. Ten eerste worden de uitkomsten van het onderzoek geplaatst tegen de achtergrond van de toenemende invloed van het Anglo-Amerikaanse managementdenken ten koste van het Rijnlands/Europese managementdenken. En ten tweede wordt ingegaan op de ontwikkelingen met betrekking tot de beschrijven van competenties voor projectmanagers in de NCB versie 3 en de activiteiten van Nederlandse afdeling van het International Project Management Institute (IPMA) op het gebied van certificering.

Voor opdrachtgevers, projectleiders, projectmedewerkers, maar ook voor besturen, directies, gebruikers en opleiders kunnen de uitkomsten van dit promotieonderzoek van praktisch nut zijn.

Specificaties

ISBN13:9789087533113
Trefwoorden:projectmanagement
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:245
Druk:4
Verschijningsdatum:26-4-2023
Hoofdrubriek:Projectmanagement

Over Teun van Aken

Dr. Teun van Aken is zelfstandig gevestigd organisatieadviseur en managementtrainer te Culemborg. Het gaat in organisaties altijd gaat om resultaten bereiken met mensen. Dit was ook het leidmotief in zijn laatste twee publicaties, die hij schreef samen met Roel Riepma en Rob Westerdijk: Het OK! model. Methodische aanpak van organisatievraagstukken (2018) en Toekomstbestendig ondernemen. De OK! methode als basis (2020).

Andere boeken door Teun van Aken

Inhoudsopgave

Inleiding bij de vierde druk

1. Introductie
2. Relevante van het onderwerp
3. Het onderzoek
4. Grijpbaarheid van projecten
5. Instrumentarium voor project management
6. Projectsucces
7. Onderzoeksbevindingen
8. Werkstijl: de weg naar projectsucces
9. Professionalisering van project management
10. Projectsucces: resultaten bereiken met mensen

Lijst met illustraties
Lijst met bijdragen
Bijlagen
Enige werkdefinities
Literatuur
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De weg naar Projectsucces