Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Bemoeizorg van A tot Z

assertieve en outreachende Zorg

Paperback Nederlands 2015 9789088506260
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In een tijd waarin kwetsbare mensen (tijdelijk) basisvaardigheden ontberen om voor zichzelf te zorgen, verward en eenzaam zijn, soms voor overlast zorgen of op straat belanden, is assertieve en outreachende zorg noodzakelijk. Een zorgzame bemoeienis.
Bemoeizorg is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een volwaardige methodiek, die in de praktijk succes heeft. Er is evidentie dat bemoeizorg werkt! In dit boek wordt bemoeizorg beschreven van A tot Z. Zowel de methodiek als de praktijkervaringen komen aan bod, voor alle beroepsgroepen die cliënten benaderen met ernstige en complexe problemen, die moeilijk bereikbaar zijn.
In dit boek zetten uitvoerders en onderzoekers samen de kennis over assertieve outreachende zorg op een rij. De organisatie van de bemoeizorg komt aan de orde, met de verschillende modellen waarin bemoeizorg wordt aangeboden: toeleidingsteams, vangnet- en adviesteams, (F)ACT teams en de sociale wijkteams. Naast de Nederlandse bemoeizorg, wordt ook ingegaan op de manier waarop deze zorg in omringende landen er uit ziet.
Bemoeizorg van A tot Z is geschreven voor hulpverleners, leidinggevenden in zorg en welzijn en gemeenten. De auteurs hebben veel ervaring in het werkveld van bemoeizorg. Gerard Lohuis als sociaal psychiatrisch verpleegkundige en docent, Simone van de Lindt als onderzoeker en opleider en Diana Roeg als onderzoeker op het terrein van de (O)GGz. Lia van Doorn als lector met expertise op het sociale domein.

Specificaties

ISBN13:9789088506260
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:SWP
Druk:1
Verschijningsdatum:3-12-2015
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Simone van de Lindt

Drs. Simone M. van de Lindt is socioloog en werkzaam als adviseur, als opleider bij de Centrale RINO Groep en als wetenschappelijk medewerker bij het Trimbos-instituut in Utrecht. Eerder verscheen van haar hand 'Bemoei je ermee', een leidraad voor assertieve psychiatrische hulp aan zorgmijders.

Andere boeken door Simone van de Lindt

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bemoeizorg van A tot Z