Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Prachtig lastig

Over primaire reflexen, lichaamstaal en gedrag

Gebonden NL 2019 9789088509421
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Wiebelkonten, extreme dromers, driftkikkers, moeilijke slapers, kinderen met absences of kinderen die zich zo bedreigd voelen dat je niet eens naar ze mag kijken.
Deze kinderen lopen vast. Via het bewegen, lichaamstaal en emoties laten ze weten dat het niet goed met hen gaat. Het zijn reddingsacties om zich staande te houden, aangestuurd door het brein en zijn beschermende, primaire reflexen.

Dit wordt niet altijd herkend waardoor er alleen hulp wordt geboden voor datgene wat er aan de buitenkant zichtbaar is. Het kind wordt geholpen om zijn emoties te reguleren, prikkels beter te verwerken of het krijgt ondersteuning voor schoolse taken. Maar er is meer.

Prachtig lastig gaat over de onlosmakelijke verbinding tussen de ontwikkeling van het kinderbrein en het bewegen. Het beschrijft hoe je aan de manier van bewegen van het kind kunt zien waar het vastloopt, waarom het vastloopt en wat er nodig is om het makkelijker te maken. Liefdevolle aanraking en bewegen zijn hierbij van groot belang.

Dit boek is bedoeld als inspiratie. Er zijn ouders en professionals die zich afvragen: Hoe kan ik mijn kind nog meer ondersteunen? Wat zou ik nog meer kunnen betekenen voor dit kind? Voor die groep is dit boek.

Carla van Wensen is kindertherapeut, leidt professionals op en heeft meerdere boeken uitgegeven, waaronder De ik-fabriek en Help… ik voel zo veel!

Specificaties

ISBN13:9789088509421
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Uitgever:SWP, Uitgeverij B.V.
Verschijningsdatum:5-12-2019
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Prachtig lastig