Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Afgezien van de feiten

Paperback Nederlands 2014 9789089533371
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Wat is het kwaad en hoe moeten we het tegengaan? Wat beweegt mensen tot moreel handelen? Waarom is er een grote kloof tussen hoe de wereld zou moeten zijn en hoe ze werkelijk is? In haar werk herneemt Susan Neiman deze belangrijke vragen. Het zijn oude vragen, die we moeten blijven stellen in een wereld waarin een religieus gefundeerde ethiek steeds wankeler wordt.

In Afgezien van de feiten, dat bestaat uit drie essays, laat Susan Neiman aan de hand van Kant, Eichmann en Job zien hoe we opnieuw kunnen nadenken over ideologie en zingeving. Positieve ideeën en idealen zijn volgens Neiman cruciaal in het bestrijden van het kwaad. Afgezien van de feiten vormt een uitstekende introductie op het denken van deze belangrijke filosofe.

Susan Neiman (1955) is een Amerikaanse filosofe. Ze is directeur van het Einstein Forum in Potsdam. In 2014 ontving ze in Den Haag de prestigieuze Spinozalens.

Specificaties

ISBN13:9789089533371
Trefwoorden:filosofie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:96
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:25-11-2014
Hoofdrubriek:Filosofie

Expertrecensies (1)

Afgezien van de feiten
Peter de Roode | 17 februari 2015
In ‘Afgezien van de feiten’ behandelt filosofe Susan Neiman vragen als: Wat is het kwaad en hoe moeten we het tegengaan? En: Wat is moreel handelen? Zij doet dat aan de hand van essays over Kant, Eichmann en Job. Geen gemakkelijk leesbaar boek maar wel een boek met een verfrissende kijk op moraliteit en de nodige diepgang.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Susan Neiman

De Amerikaanse filosofe Susan Neiman (1955) brak wereldwijd door met haar boeken 'Het kwaad denken' en 'Morele helderheid'. Andere bekende titels van haar hand zijn Afgezien van de feiten en Waarom zou je volwassen worden? Neiman is directeur van het Einstein Forum in Potsdam en woont in Berlijn. Ze studeerde filosofie in Harvard en Berlijn en was hoogleraar filosofie aan de universiteiten van Yale en Tel Aviv. In 2014 ontving ze de prestigieuze Spinozalens.' Laten we idealen niet afmeten aan de realiteit, maar de realiteit beoordelen aan de hand van idealen.' - Susan Neiman

Andere boeken door Susan Neiman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Afgezien van de feiten