Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Coachen in kritieke tijden (Management Topics)

Succesvol veranderen met coachend leiderschap

Luisterboek Nederlands 2009 9789089590213
Niet leverbaar.

Samenvatting

Marijke Lingsma en Aty Boers nemen het beeld weg dat coachen zich slechts richt op het welbevinden van individuen binnen organisaties en dus een soort luxe is. Dat is namelijk een volkomen onterecht beeld. Want coachen richt zich juist op zaken waar de organisatie als totaal voor staat. Bijvoorbeeld hoe leiderschap, de wijze van samenwerking en het vermogen om te veranderen kunnen bijdragen een het behalen van betere resultaten, ook bedrijfseconomisch. En dat is zeker geen luxe! Na beluistering weet u hoe u met coaching 'overprikkelende' organisaties tot rust brengt en hoe coachend leiderschap helpt om veranderingen wel succesvol te laten verlopen.

Specificaties

ISBN13:9789089590213
Taal:Nederlands
Bindwijze:luisterboek
Aantal pagina's:60
Druk:1
Hoofdrubriek:Coaching en trainen

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Marijke Lingsma

Marijke Lingsma is directeur van opleidingsinstituut Coach Boulevard en wordt binnen het coachvak gezien al toonaangevend en inspirerend. Ze is auteur van diverse succesvolle boeken over coaching. Als systeemdenker kijkt ze integraal naar organisaties: naar het grotere geheel, in plaats van naar de afzonderlijke delen. Centraal staat de alledaagse interactie in het hier-en-nu. Zij gelooft in het potentieel van mensen en in hun doorlopende ontwikkeling. Coachen gaat over leerprocessen, met het accent op 'leren van en met elkaar'. Lingsma is de pionier van systeemgerichte coaching. Ze schreef er het eerste Nederlandstalige boek over: Aan de slag met Teamcoaching (1999). Hierin combineert ze de praktische systeembenadering met haar passie voor de dynamiek van leerprocessen binnen organisaties. In de zomer van 2018 verscheen een hernieuwde en uitgebreidere versie van deze bestseller. Inmiddels heeft ze diverse succesvolle coachingboeken op haar naam staan. Haar opleidingsinstituut Coach Boulevard biedt coachopleidingen, erkende leergangen Individuele Coaching, Teamcoaching en Agile-lean teamcoaching, opgebouwd uit themagerichte eendaagse modules aan. Recent zijn ook korte opleidingen aan het aanbod toegevoegd, zoals Coachend Leiderschap 3.0 en Teamcoaching in een agile omgeving. De opleidingen zijn St!R- en NOBCO-geaccrediteerd alsmede CEDEO en Post-hbo erkend.

Andere boeken door Marijke Lingsma

Over Aty Boers

Aty Boers is organisatiekundige, coach en trainer met meer dan twintig jaar ervaring in grote verandertrajecten. Ze is mede-oprichter van adviesbureau Valuebridge (2011) in Amsterdam waar zij organisaties ondersteunt bij het realiseren van betekenisvolle -identiteitsgedreven- transities. Ze ontwikkelde samen met Marijke Lingsma de post-HBO leergang Agile-lean teamcoaching waarbij haar expertise op het gebied van procesverbetering, organisatieverandering en lean en agile verbonden wordt met de principes van (organisatie)coaching en zelforganisatie. Samen schreven ze het boek ‘De 10 principes van agile-lean teamcoaching’ en ’75 werkvormen voor agile-lean teamcoaching’. Daarnaast is Aty auteur van Het BPM-Boek, De Coachingskalender en de Help Coachingsbibliotheek.

Andere boeken door Aty Boers

Over Roy de Brabander

Roy de Brabander is zelfstandig coach & adviseur. Hij coacht en adviseert directies en managementteams in hun eigen teamontwikkeling en adviseert hen op het snijvlak van structuur en cultuur. Hij publiceert artikelen en is medeauteur van het werkboek 'Teamcoaching, en nu écht aan de slag'.

Andere boeken door Roy de Brabander

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. Overprikkelende organisaties
3. Succesvol veranderen met coaching
4. Coachend leiderschap
5. Professioneel coachen
6. Conclusie

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Coachen in kritieke tijden (Management Topics)