Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De Leiderschapsbox deel 12: De androgyne leider

Luisterboek Nederlands 2012 9789089590862
Niet leverbaar.

Samenvatting

In deze twaalfde aflevering van De leiderschapsbox staat de androgyne leider centraal. Er wordt veel gesproken en geschreven over mannelijk en vrouwelijk leiderschap. Janka Stoker bespreekt hoe in crisistijd de roep om sterke leiders toeneemt, terwijl bekend is dat masculiene leiders meer risico nemen en hun eigen ego voorop stellen. Daarmee houdt de crisis in stand, wat de crisis heeft veroorzaakt. Vrouwelijke leiders zijn beter in staat om relaties te bouwen, mensen te motiveren en risico's te hanteren. Dit roept de vraag op of leiders masculiene en feminiene kwaliteiten kunnen combineren als individu of in een team?

Specificaties

ISBN13:9789089590862
Taal:Nederlands
Bindwijze:luisterboek
Druk:1
Hoofdrubriek:Leiderschap

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Janka Stoker: Androgyn leiderschap heeft last van stereotype beelden
Ronald Buitenhuis 23 januari 2012 De Amerikaanse bank Lehman Brothers viel. Of het ook zo gegaan zou zijn als het Lehman Sisters waren geweest, vrouwen in plaats van mannen, zal altijd wel de vraag blijven. Interessante vraag blijft wel wat de rol van mannelijk en vrouwelijk leiderschap is. Janka Stoker wijdde haar bijdrage aan De Leiderschapsbox eraan. Ze houdt een pleidooi voor androgyn leiderschap.
podcast
Janka Stoker over androgyne leiders
Ronald Buitenhuis 27 december 2011 In tijden van crisis hebben mensen behoefte aan een masculiene leider. Toch blijkt uit onderzoek dat een leider met een combinatie van masculiene en feminiene kwaliteiten de meest effectieve is, vertelt Janka Stoker in De androgyne leider. ‘We hebben last van onze stereotype beelden.’

Over Janka Stoker

Janka Stoker studeerde Sociale en Arbeids- & Organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, en promoveerde op het onderwerp 'leidinggeven aan zelfsturende teams’ aan de Universiteit van Twente. Ze deed na haar promotie veel praktijkervaring op als senior managing consultant bij Berenschot. Sinds 2003 is zij hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering en directeur van expertisecentrum In the LEAD aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (Rijksuniversiteit Groningen). Dit instituut houdt zich bezig met onderzoek, onderwijs en advies op het gebied van leiderschap en prestaties, zie: www.rug.nl/inthelead. Haar onderzoek richt zich op thema’s als leiderschap, macht, diversiteit, top management teams, organisatieverandering en het middenkader. Dit leidt tot zowel (inter-) nationale wetenschappelijke als praktijkgerichte publicaties, zoals het boek 'Goede leiders zweven niet' dat zij samen met haar collega Harry Garretsen schreef. Janka is een van de meest geciteerde specialisten in de media op het gebied van leiderschap. Zij heeft zelf leidinggevende ervaring opgedaan in de rol van bestuurder (Faculteit Economie en Bedrijfskunde, RUG) en in de rol van toezichthouder (RvT Universiteit Twente, voorzitter RvC Economic Board Groningen).

Andere boeken door Janka Stoker

Inhoudsopgave

1. Introductie
2. Masculien, feminien en androgyn leiderschap
3. De ideale leider
4. Het effect van de crisis op het beeld van de ideale leider
5. Een vicieuze cirkel
6. Veranderingen in leiderschap: oplossingsrichtingen
7. Leiders aan zet
8. Tot besluit

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Leiderschapsbox deel 12: De androgyne leider