Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Bloed, zweet, maar samen

Samenwerken voor een betere wereld

Paperback Nederlands 2022 9789089656162
Nog niet verschenen, verwacht op 21‑03‑2022
29,99

Samenvatting

Duurzaamheid is voor multinationals als Unilever, Philips, DSM, IKEA en Vodafone tegenwoordig vanzelfsprekend. Een sine qua non. Maar hoe ze daar in de markt invulling aan kunnen geven is veel minder vanzelfsprekend. Duurzaamheid vraagt om innovatie en die komt vaak uit de hoek van frisse, jonge bedrijven zoals De Vegetarische Slager, Seepje, Kipster, Mud Jeans, of Moyee Coffee. Hoe komen deze gevestigde organisaties en jonge bedrijven bij elkaar en hoe zorgen ze ervoor dat de samenwerking meer is dan de som der delen?

Soms zijn maatschappelijke uitdagingen zo groot dat ze vragen om een samenwerking tussen meer dan twee partijen. Nationaal en internationaal. In deze meervoudige vorm van samenwerking staat niet het directe bedrijfsvoordeel voor de partners centraal, maar het streven naar maatschappelijke verandering om te komen tot een duurzame, rechtvaardige en inclusieve economie.

Zo werken innovatieve koffieondernemingen samen om koffieboeren een leefbaar inkomen te bezorgen en maatschappelijke ondernemingen met verzekeraars om toegang tot gezondheidszorg te bevorderen in opkomende economieën.

Bloed, zweet, maar samen laat zien dat samenwerking gericht op duurzaamheid voor alle partijen kan werken. Dit boek schetst aan de hand van een keur aan voorbeelden de praktijk van samenwerking en de maatschappelijke en duurzaamheidswinst die bedrijven boeken. Daar wil je best wat moeite voor doen.

• Met een inleiding van Philips’ Global Head of Sustainability, Robert Metzke …
• … en een afsluitend hoofdstuk van Dimitri de Vreeze, CEO van DSM.

Specificaties

ISBN13:9789089656162
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:21-3-2022
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Over Harry Hummels

Prof. Dr. Harry Hummels is hoogleraar Ethiek, Organisaties en Samenleving aan de Universiteit van Maastricht. Zijn onderzoek en onderwijs richten zich op de zorgvuldigheid en de verantwoordelijkheid van ondernemingen en beleggers in het omgaan met de belangen van stakeholders. Daarnaast is hij lid van de directie van SNS Asset Management.

Andere boeken door Harry Hummels

Over Wouter Scheepens

Wouter Scheepens (1964) studeerde rechten en heeft masters in management en organisatie (TIAS Business School) en corporate communications (Erasmus Universiteit). Ook volgde hij aan de Erasmus het programma voor commissarissen en toezichthouders. Tot 2002 werkte hij in diverse functies bij ABN AMRO, waar hij in zijn laatste functie aan de wieg stond van de duurzaamheidsagenda van de bank. Nu helpt Scheepens met zijn bedrijf Steward Redqueen o.a. bestuurders en commissarissen om duurzaamheid in hun organisatie te verankeren.

Andere boeken door Wouter Scheepens

Over Erlijn Sie

Erlijn Sie is Global Corporate Partnership Manager bij Ashoka. Zij heeft 15 jaar ervaring met het werken met multinationals en het opzetten en leiden van sociale ondernemingen.

Andere boeken door Erlijn Sie

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bloed, zweet, maar samen