Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Onder vuur

Zes Marechaussees in een van de gewelddadigste nachten van onze krijgsmacht in vredestijd

Paperback Nederlands 2021 9789089754547
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Tijdens een vredesmissie in Irak wordt een patrouille van de Koninklijke Marechaussee onder vuur genomen. Een hinderlaag met dramatische gevolgen.
Aan het begin van de avond rijdt, in een uitgelaten stemming, een patrouille van de Koninklijke Marechaussee het centrum van Ar Rumaythah uit. Wanneer ze de militairen de brug bij het dorp over zijn rijden ze in een hinderlaag.
Plotseling worden de zes marechaussees en hun tolk van alle kanten beschoten. De kogels vliegen hen om de oren. Een van de mannen is op slag dood. Een ander raakt zwaar gewond. Terwijl de nacht valt komt vanuit het nabijgelegen Nederlandse kamp een grootschalige reddingsoperatie op gang.
Deze nacht gaat de geschiedenis in als een van de meest gewelddadige nachten van de Nederlandse krijgsmacht in vredestijd.
In Onder Vuur vertelt Emiel Jansen, een van de overlevenden, zijn verhaal. Net als die nacht, zal hij zijn gesneuvelde kameraad Jeroen Severs nooit vergeten. Emiel verloor een vriend en kreeg er ptss voor terug. Zowel privé als in zijn werk bij de Koninklijke Marechaussee moet hij daarmee verder leren leven.
Jim de Koning (1987) werkt bij Politie Oost-Brabant. Daarvoor was hijzelf ook werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee. Van zijn hand verscheen het spraakmakende boek De zaak Ronald V.

Specificaties

ISBN13:9789089754547
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:4-10-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jim de Koning

Jim de Koning (1967) schreef dit boek samen met Ronald V. De Koning werkt bij politie Oost-Brabant, was presentator van Bureau Brabant, het opsporingsprogramma van Omroep Brabant en woordvoerder bij Opsporing Verzocht. Eerder verscheen Flikken Maastricht – Achter de schermen. Volg Jim de Koning op Twitter @jimdkoning.

Andere boeken door Jim de Koning

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Onder vuur