Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Als afscheid pijn doet

Het schuldgevoel van een achterblijver

Paperback NL 2024 9789089755261
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Het schuldgevoel van de achterblijver

Iedere dag doen meer dan honderd mensen een poging tot zelfmoord. Zelfdoding is de meest voorkomende doodsoorzaak bij jonge mensen. Tanja was nog geen dertig als haar moeder, haar broer en de vader van haar dochtertje zelfmoord probeerden te plegen. Het zijn mensen van wie ze het totaal niet had verwacht. Voelt Tanja zich schuldig? En hoe moet ze de waarheid aan haar vijfjarige dochtertje vertellen? Wanneer is het goede moment?

(Fragment)
‘Mama, ga jij nu ook dood? Net als papa en als oom Marco?’
‘Dat denk ik niet, maar je weet nooit hoe het loopt.’
‘Mama, wil je alsjeblieft meer dan honderd jaar worden?’ Mijn dochtertje kijkt me met haar grote blauwe ogen hoopvol aan.
Ik geef haar een kus: ‘Ik ga het proberen, meisje.’

Dit waargebeurde verhaal over het schuldgevoel van een achterblijver leest als een meeslepende roman en soms als een thriller. Een aangrijpend boek over verlies, verwerking en onvoorwaardelijke liefde waarin de meest heftige gebeurtenissen elkaar in een rap tempo opvolgen. Na lang speuren ontdekt Tanja de schokkende waarheid. Als afscheid pijn doet is een verhaal dat je bij de keel grijpt en niet meer loslaat, een verhaal over zelfdoding, verdriet en onvoorwaardelijke liefde.

Maria Genova (1973) is journalist en schrijfster van succesvolle en taboedoorbrekende boeken, o.a. Het duivelskind en Komt een vrouw bij de hacker. Co-auteur Tanja Borggreve (1982) werkt als manager in de horeca. Ze zet zich vrijwillig in voor de Zelfmoordhulplijn 113Online.

Specificaties

ISBN13:9789089755261
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Verschijningsdatum:8-7-2024

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Als afscheid pijn doet