Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Sta niet op een dooie

Een toprechercheur vertelt

Paperback Nederlands 2023 9789089756756
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Toprechercheur Veenstra vertelt over zijn spraakmakende zaken uit 1915-1941. Een must read voor iedere rechercheur en true crime-liefhebber.

In 1915 wordt de Friese Marten Veenstra rechercheur in Amsterdam. Zijn zaken halen de krant, zoals brandkastkraken, juwelenroof, afpersing en kindermoord. Hij slaat zware jongens als Witte Nelis, Tinus de Goddeloze en Rooie Henk in de boeien. Vele jaren later vindt kleindochter Moos zijn memoires en publiceert die in 2020. Dan volgt een verrassend telefoontje. Moos gaat op onderzoek uit en ontdekt een familiegeheim.

Prachtig tijdsbeeld van de historie van misdaad, speurzin en kritisch denken over bewijs. Een fascinerende inkijk in hoe criminelen vroeger te werk gingen. Een must read voor elke geïnteresseerde in misdaad en opsporing! – Jasper van der Kemp, opsporingscriminoloog en auteur van o.a. De Warnsveldse pompmoord en De Mokumse mokermoord.

Een bijzonder tijdsbeeld van rechercheur Veenstra, die met weinig opsporingsmiddelen veel successen boekte en menig Amsterdamse crimineel achter de tralies wist te krijgen. Een boek dat iedere rechercheur zou moeten lezen. De vraag die blijft, is: werd Veenstra slachtoffer van de weinig objectieve wijze waarop een groot aantal politiefunctionarissen na de bevrijding beoordeeld werd? – Frank van Riet, historicus, projectleider politie en auteur van o.a. Handhaven onder de Nieuwe Orde, en De Dordtse affaire.

Misdaad zal er altijd zijn, maar wij staan er elke dag voor op om het kwaad te stoppen. - Marten Veenstra (1893 – 1964)

Specificaties

ISBN13:9789089756756
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:272
Druk:1
Verschijningsdatum:17-11-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Sta niet op een dooie