Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Plaats delict AZC

Een journalistieke zoektocht van Algiers naar Nijmegen

Paperback Nederlands 2022 9789089758248
Verkooppositie 1725Hoogste positie: 1725
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Vluchtelingen wachten al sinds decennia soms maanden, zo niet jaren of ze in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning. Wie zijn ze?

Journalist Sytze van der Zee besloot op onderzoek uit te gaan. Hij is geraakt door het lot van een jonge Algerijn. De man was weliswaar uitgeprocedeerd, maar zat nog altijd in een azc waar hij bleef hopen op een betere toekomst. Die toekomst kwam er niet. Hij werd door de politie doodgeschoten. Het krantenbericht telde slechts enkele regels.

Behalve dat Van der Zee in zijn boek de levensgeschiedenis van de Algerijn reconstrueert, beschrijft hij ook hoe nauwgezet hij daarbij te werk is gegaan. Hoe hij bijvoorbeeld de vrienden van de jonge man opspoorde. Ook bracht van der Zee enige tijd door in het Nijmeegse azc, waar het allemaal begon.

‘Van der Zee’s onderzoeksmethodiek wordt stap voor stap gevolgd. Een uitstekend geschreven, indrukwekkend en soms ook ontroerend boek over de terloorgang van een asielzoeker. Literaire non-fictie op haar best!’

Specificaties

ISBN13:9789089758248
Trefwoorden:asielzoekers, AZC
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:288
Druk:1
Verschijningsdatum:14-9-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Sytze van der Zee

Sytze van der Zee is oud-correspondent van NRC Handelsblad in Bonn, Brussel en Washington, voormalig adjunct-hoofdredacteur van Elsevier en oud-hoofdredacteur van Het Parool. Hij schreef een aantal spraakmakende boeken o.a. Het Beest van Harkstede en Zuidwal over de pedofiele seriemoordenaar Koos Hertogs.

Andere boeken door Sytze van der Zee

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Plaats delict AZC