Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ziekenhuizen veranderen

Gebonden Nederlands 2009 9789090223834
Niet leverbaar.

Samenvatting

Wat gaat er mis? En hoe gaat het goed? Dat zijn de twee vragen rond veranderingsprocessen in ziekenhuizen die Léon Lodewick in dit boek beantwoordt. Bijna 25 jaar ervaring met vele en grote veranderingsprocessen levert een schat aan waardevolle inzichten op.

Hij beschrijft de rollen van de diverse participanten in zorgorganisaties en hoe en waarom veranderingen jammerlijk kunnen mislukken aan de hand van talloze praktijkvoorbeelden.
Hij geeft de lezer ook een groot aantal tips en adviezen waarmee leidinggevenden zelfs zeer ingrijpende veranderingsprocessen tot een goed eind kunnen brengen. De auteur heeft veranderingsmethode ontwikkelde die hij zélf menigmaal en succesvol toegepaste en waarmee verantwoordelijken in hoogwaardige professionele organisaties hun voordeel kunnen doen. Niet wéér een theoretisch verhaal, maar een boek uit en vóór de weerbarstige praktijk van alledag.

Specificaties

ISBN13:9789090223834
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:264
Druk:1
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Expertrecensies (2)

Ziekenhuizen veranderen
Peter Vermeulen | 19 januari 2010
Léon Lodewick heeft zijn boek 'Ziekenhuizen veranderen' louter gebaseerd op eigen ervaringen. Dit was mogelijk aangezien Lodewick meer dan vijfentwintig jaar ervaring heeft in het leiden van veranderingsprocessen als bestuurder en toezichthouder in ziekenhuisorganisaties. Daarnaast heeft Lodewick diverse Masterclasses verzorgd. Zowel in zijn masterclasses als in 'Ziekenhuizen veranderen' legt hij aan de hand van jarenlange praktijkervaring uit hoe u een veranderingsproces in een professionele organisatie succesvol kunt laten verlopen.
Lees verder
Ziekenhuizen veranderen
Arie Buvens | 9 december 2009
Hier is een auteur aan het woord, die met beide benen in de 'ziekenhuisklei' heeft gestaan. Zes ziekenhuizen leidde hij, waaronder het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam. Al zijn ervaringen heeft Léon Lodewick samengevat in 'Ziekenhuizen veranderen'. Voor managers in de gezondheidszorg is het één feest van herkenning. Het biedt een uiterst gevarieerde mogelijkheid om op de eigen praktijkervaring te reflecteren. De kracht van het boek zit voor mij in de grote hoeveelheid voorbeelden. Daarbij streeft het de boeken voorbij die over ideeën of theorieën gaan.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Verantwoording
Inleiding en aanleiding

Vooraf

1. Ziekenhuizen onder druk

De participanten

2. De Raad van Toezicht aan en op de snijtafel
3. De Raad van Bestuur de maat genomen
4. De medische staf onder de microscoop
5. Het management in de scan
6. Stafdiensten doorgelicht
7. De Ondernemingsraad geanalyseerd

Het veranderingsproces

8. De diagnose
9. Het behandelplan
10. De behandeling
11. De nazorg
12. Veranderkunde en veranderkunst

CV Drs. Léon M.J.L. Lodewick
Lijst van afkortingen in dit boek

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ziekenhuizen veranderen