Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Ketensamenwerking

Duurzaam werken in ketens en netwerken

Gebonden Nederlands 2010 9789090252834
Niet leverbaar.

Samenvatting

De mens is een sociaal wezen, om te overleven heeft hij anderen nodig. Toch gaat samenwerken meestal niet vanzelf en het wordt niet eenvoudiger wanneer dit in een keten gebeurt. Mensen en organisaties kunnen daarbij elkaar - maar ook zichzelf - behoorlijk dwars zitten.
De kunst van succesvol samenwerken ligt in de gedachte dat mensen als collectief meer bereiken dan los van elkaar; het is en blijft mensenwerk. Dat is waar dit boek over gaat; hoe kunnen mensen ketens en netwerken vormen die wél de gewenste resultaten opleveren waarbij duurzaam, transparant en vol vertrouwen met elkaar wordt samengewerkt. Achttien auteurs belichten vanuit hun eigen vakgebied voorwaarden, methodes en cases.

Met dit boek krijgt u inzicht in hoe duurzame ketensamenwerking wordt gerealiseerd en enorme resultaten kan opleveren binnen uw organisatie en netwerkverbanden. De hier samengebrachte kennis komt voort uit ervaringen met ketensamenwerking binnen het bedrijfsleven, de overheid, rampenbestrijding, de zorg en de wetenschap. Laat u inspireren en ga er zelf mee aan de slag!

Specificaties

ISBN13:9789090252834
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:198
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (2)

Ketensamenwerking
Louis Thorig | 9 november 2010
Het vormen van ketens en netwerken wordt in de zorgsector en hulpverlening gezien als manier om fragmentatie in de hulpverlening tegen te gaan. Dit is één van de inzichten uit 'Ketensamenwerking'. Dit boek staat onder redactie van Teun Hardjono, Robert van Brakel en Jan-Joost Kroon. Het voert te ver om elke essay per sector afzonderlijk te bespreken. Vandaar dat auteurs aantal overeenkomsten en randvoorwaarden voor succesvolle ketensamenwerking belichten.
Lees verder
The era of the dying dinosaurs
Ronald Buitenhuis | 1 oktober 2010
Het boek Ketensamenwerking in zichzelf is eigenlijk de mooiste metafoor van de inhoud. Het is geschreven door achttien mensen die samen, in de keten, hun visie geven op wat samenwerken in de keten kan opleveren.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
3 stemmen
1
1
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Teun Hardjono: ‘Samen over de brug stampen kan meer opleveren dan alleen lawaai’
Pierre Spaninks 4 april 2011 Duurzaam werken in ketens en netwerken, dat is het onderwerp van het boek Ketensamenwerking. Het bestaat uit bijdragen van maar liefst achttien auteurs, die allemaal actief zijn op het kennisplatform waar het naar vernoemd is. Een van hen is Teun Hardjono, hoogleraar aan de Rotterdam School of Management. Zijn overtuiging: ‘Niet alleen de resultaten van het geheel tellen, maar ook het resultaat dat elke afzonderlijke speler wil realiseren.’
podcast
Teun Hardjono en Robert van Brakel over ketensamenwerking
Ronald Buitenhuis 30 oktober 2010 Bedrijven kunnen 45 tot 40 procent effectiever zijn als ze beter samenwerken in een keten. Aldus de auteurs van Ketensamenwerking. M&L spreekt met Teun Hardjono en Robert van Brakel. ‘Je moet niet de baas willen zijn.’

Over Teun Hardjono

Sinds 1998 is Teun Hardjono parttime hoogleraar Kwaliteitsmanagement en Certificatie aan de RSM (Rotterdam School of Management) Erasmus University Rotterdam. Tevens staat hij in het Corporate Social Responsibilty Executive Programma van de Erasmus School of Accounting en Assurance. Hardjono is voorzitter van de Examencommissie van de RSM. Daarnaast had en heeft Hardjono nog tal van nevenfuncties. Zo was hij negen jaar lid van de Accreditatie Commissie van de Raad voor Accreditatie en nog altijd lid van de Raad van Toezicht van de Examenkamer, lid van de Klankbordgroep Levensbeschouwing en Ondernemen van het VNO-NCW , fellow van het Wetenschappelijke Instituut van het CDA en voor het CDA gemeenteraadslid in Gouda. Daarnaast is Hardjono sinds 2011 directeur bij CSR Academy. Dit is een organisatie die zich inzet voor het verbeteren van de wereld van morgen. De essentie van CSR-Academy is; 'Empowering people for a better society.'

Andere boeken door Teun Hardjono

Over Robert van Brakel

Drs. Robert van Brakel, 1965, heeft na zijn studie bedrijfseconomie aan de Erasmusuniversiteit altijd gewerkt op het snijvlak van ict en organisatiekunde. Hij is vooral actief in projecten en ontwikkelingen waarbij de nieuwste technologische ontwikkelingen ingezet worden om de efficiency en effectiviteit van mensen en hun onderlinge samenwerking te vergroten. Vanaf 1993 is hij directeur-eigenaar van de C3Group bv waar slimme oplossingen en bijbehorende software worden ontwikkeld voor 'regie op samenwerking en resultaat'. Vele honderden organisaties en een vijftigtal gemeenten maken gebruik van deze oplossingen.

Andere boeken door Robert van Brakel

Over Jan-Joost Kroon

Jan-Joost Kroon heeft zich als bedrijfskundige, organisatieadviseur en spreker gespecialiseerd in de Italiaanse maffia. Hij kent als geen ander de zwarte kanten van deze criminele organisaties, maar schrijft en spreekt enthousiast over sterke kanten van de bedrijfsvoering van de Italiaanse maffia.

Andere boeken door Jan-Joost Kroon

Inhoudsopgave

Voorwoord
Jan Markerink

Beweging: Leve de revolutie van de 21ste eeuw
Jan-Joost Kroon

Methode: Beter besturen in een complexe wereld
Joost Kadijk

Essay: De kracht van verbinding
Syvia Dym

Interview: 'Een helder doel en open communicatie maken het verschil'
Emile Goyvaerts

Methode: De contextuele benadering: achtergronden en werkwijze
Ben Venneman

Interview: 'Mensen komen samen op betere ideeën dan ieder voor zich'
Adjiedj Bakas

Essay: Maak burgers opdrachtgevers van hun eigen hulpverlening
Fred Meerhof

Beweging: Opvang en registratie van slachtoffers in het informatietijdperk
Ben van Lier

Interview: 'Dubbel werk kost bakken met geld'
Marco Pastors

Essay: De keten als labyrint?
Anneke van Leeuwen

Methode: 'Hoe houden we de regie op het resultaat?'
Robert van Brakel

Beweging: Verandering vanuit de cultuur
Joost Vos

Interview: 'Als het niveau in de hele keten stijgt, plukt elke schakel daar de vruchten van'
Bram van Rossum

Methode: Een nieuw model voor toegang tot de zorg
Bert Meijboom, Lisette Schipper en Anthonie Maranus

Methode: De olifant en de muis
Teun Hardjono

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ketensamenwerking