Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Universiteit van de Straat

Hoe een gewone jongen volledig ontspoort – een ontluisterend inkijkje

Paperback Nederlands 2021 9789090349626
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Hoe een gewone jongen volledig ontspoort – een ontluisterend inkijkje

Als de 12-jarige Blankie na de scheiding van zijn ouders in een achterstandswijk komt te wonen, zoekt hij zijn heil op straat. Aanvankelijk wil hij er gewoon bij horen, maar de ‘universiteit van de straat’ leert hem voortdurend improviseren, manipuleren en steeds excessiever geweld te gebruiken. Zijn criminele carrière eindigt bij de georganiseerde misdaad. Als hij eruit wil stappen zal hij offers moeten brengen.

Universiteit van de Straat geeft een rauw en soms ongemakkelijk eerlijk beeld van een jongen die in de duistere wereld van de criminaliteit terecht komt. Een wereld die hem aantrekt en tegelijkertijd afstoot, en waarin het recht van de sterkste geldt. Hoofdpersoon Blankie spaart zichzelf allerminst, staat stil bij diverse indringende gebeurtenissen die zijn verleden markeren en reflecteert messcherp en met onderkoelde humor op de route die hij aflegt.

Dit boek is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de schaduwkant van een straatcultuur, die geruisloos kan overgaan in een criminele carrière. Het geeft inzicht in een emotionele achtbaan waarin jongeren zoals Blankie terechtkomen. Zijn verhaal dient als inspiratie voor een ‘straatwijze’ aanpak van jongeren die dreigen te ontsporen of al crimineel actief zijn.

Specificaties

ISBN13:9789090349626
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Druk:1
Verschijningsdatum:15-9-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Mathijs Zwinkels

Mathijs Zwinkels richtte in 2015 de Universiteit van de Straat op. Op basis van zijn persoonlijke ervaringen, inzichten en analyses draagt hij op onorthodoxe wijze bij aan een constructieve aanpak van risicogedrag en zware overlast van jongeren en (ondermijnende drugs)criminaliteit. Zwinkels is regelmatig spreker op congressen en symposia en adviseert professionals, beleidsmakers en bestuurders. Daarnaast coacht hij jong volwassenen en ontwikkelt en geeft hij trainingen aan mensen en organisaties die zich inzetten voor een veilige samenleving.

Andere boeken door Mathijs Zwinkels

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Universiteit van de Straat