Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Mindfulness praktijkboek

Vaardigheden voor trainers

Gebonden Nederlands 2012 9789401400503
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dit boek maakt de mindfulnesstraining praktisch. Het beschrijft de algemene vaardigheden en -competenties, alle trainingsonderdelen, met suggesties voor hun uitvoering, en vele levendige voorbeelddialogen. Met de compleetheid vormt het een volledige bespreking van het mindfulnesstrainerschap. Het heldere taalgebruik en de vele praktijkvoorbeelden, geput uit de jarenlange trainerservaring van de auteur, maken van het 'Mindfulness Praktijkboek' een onmisbaar werk voor mindfulnesstrainers en zij die dit willen worden.

Het boek begint met de beschrijving van mindfulnesstraining als leerproces. Vervolgens komen de drie werkvormen aan bod: beoefening, enquiry en educatie. Daarna richt het boek zich op de persoonlijke inbreng van de trainer, want de belichaming van mindfulness is een van de belangrijkste effectieve ingrediënten in de training.

Als geen ander behandelt dit boek diepgaand de werkzame mechanismen van mindfulnesstraining. zoals dit is gebaseerd op het oorspronkelijke trainingsmodel Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) van Jon Kabat-Zinn.

Het Mindfulness Praktijkboek vormt een drieluik met het Mindfulness Basisboek, waarin de grondslagen en geschiedenis van mindfulness worden behandeld. en het Mindfulness Trainingsboek. dat een stap voor stap doorloop van een mindfulnesstraining biedt.

Specificaties

ISBN13:9789401400503
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:300
Uitgever:LannooCampus
Druk:1
Verschijningsdatum:22-7-2017
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Rob Brandsma

Rob Brandsma is mindfullnesstrainer. psycholoog en pedagoog. Hij verzorgt naast cursussen voor particulieren en bedrijven ook een opleiding tot mindfulnesstrainer. Hij is verbonden aan het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam en medeoprichter van het scholenprogramma MindfulKids.

Andere boeken door Rob Brandsma

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Hoe we leren in mindfulnesstraining
2. Een vruchtbare setting om te leren
3. Begeleiden van de oefeningen
4. Enquiry
5. Educatie
6. Wat de trainer meebrengt

Ten slotte
Literatuur
Noten
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mindfulness praktijkboek