Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het Groot ABC voor Blijer Presenteren

Zo word jij een authentiek spreker

Paperback Nederlands 2017 9789402235548
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

'Het Groot ABC voor Blijer Presenteren' helpt sprekers van hun podiumvrees af, een eigen presentatiestijl te vinden en een goed verhaal te vertellen. Presentatie Expert Marjolein Diks helpt sprekers zich bewust te worden van kwaliteiten die zij al in zich hebben om een authentiek spreker te zijn. Veel boeken over presenteren gaan over het aanleren van technieken. Dit boek niet. Dit boek gaat over afleren wat je jezelf hebt aangeleerd. Omdat in iedereen al een blije spreker zit!

Uit het boek
WAT DOE IK MET MIJN ARMEN?
Ik krijg die vraag eigenlijk alleen vaak van mannelijke coachees. ‘Maar wat moet ik dan met mijn armen doen?’ En die vraag snap ik, maar ze is tegelijkertijd ook best een beetje vreemd. Want mannen maken zich geen zorgen over hun armen als ze bij de koffiemachine staan. Of in de rij bij de Albert Heijn. Of wanneer ze hun vrouw helpen bij de afwas. Het is een vraag die zij zich vooral stellen als ze moeten presenteren. Dan is er kennelijk een heel andere verwachting van ‘armen’. Alsof ze dan ineens speciale controle vergen en hevige aansturing?

PRESENTATIEMODUS
Als je het zo bekijkt, is dat wel bijzonder. Want jouw armen doen jouw hele leven al wat ze moeten doen, zonder dat je je daar op enig moment bewust van bent of hoeft te zijn. Maar juist op een podium wordt het dan ‘een dingetje’. Ik zie vaak mannen die in de ‘presentatiemodus’ gaan staan: handen voor hun buik met vingertoppen tegen elkaar (de gevarendriehoek), handen achter de rug (de schoolmeesterpositie), of de handen voor het kruis (de voetbalvariant). En het ziet er allemaal zo onnatuurlijk uit! Van die houding alleen zou je je al ongemakkelijk voelen!

ARMEN HOEVEN GEEN REGIE
Hoe fijn is dat nu, om allerlei aangeleerde trucjes te moeten toepassen om gewoon te kunnen praten? Hoe zou het zijn als je stopt met die regie te willen voeren over je armen en handen? En ze gewoon te laten doen wat ze jouw hele leven al doen? Het mooie is dat ze dan vanzelf gaan bewegen als je gaat praten! Armen hebben namelijk helemaal geen regie nodig. Ze ondersteunen jouw lijf en jouw gedachten al jaren, gewoon, omdat ze dat doen. Heb jij last van ‘regie op je armen’? Doe dan oefening IV.

Specificaties

ISBN13:9789402235548
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:334
Uitgever:Boekscout
Druk:1
Verschijningsdatum:21-4-2017
ISSN:

Lezersrecensies

4.7 van de 5
3 stemmen
2
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Het Groot ABC voor Blijer Presenteren - Zo word jij een authentiek spreker
Marjolein Diks 17 mei 2017 Het Groot ABC voor Blijer Presenteren helpt sprekers van hun podiumvrees af, een eigen presentatiestijl te vinden en een goed verhaal te vertellen. Een preview.

Over Marjolein Diks

Het verhaal van Marjolein Diks als ondernemer begint op 28 februari 2015 als zij besluit om na een lange communicatiecarrière bij de Rijksoverheid een ander pad in te slaan. Zij zag collega’s in hun presentatie worstelen met zichzelf en hun taaie boodschappen. Ze zag de aandacht van het publiek wegtrekken en de belangrijke boodschap niet landen. De boodschap van een blije spreker heeft meer impact. En verdient het om gehoord te worden.

Andere boeken door Marjolein Diks

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het Groot ABC voor Blijer Presenteren