Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Bovenbazen

En de scheefgroei van hun beloning

Paperback Nederlands 2016 9789460030482
Niet leverbaar.

Samenvatting

Waarom groeien de salarissen van topbestuurders ondanks alle beloningsincidenten van de afgelopen jaren schijnbaar ongebreideld door? Hoe kan het dat de maatschappelijke verontwaardiging hierover geen enkele invloed lijkt te hebben op het beloningsbeleid? Presteren bestuurders werkelijk beter met grote bonussen in het vooruitzicht?

In 'Bovenbazen' geven Hein Haenen en Camiel Selker een onthullend inkijkje in de Nederlandse bestuurskamers. Wat zijn de regels van het spel? Hoe beslissen commissarissen over de beloning van de ‘bovenbazen’? Wat wordt in hun kringen beschouwd als redelijk en waarom?

Met grote kennis van zaken en aan de hand van talrijke interviews met de belangrijkste spelers wordt de topbeloning in 'Bovenbazen' in historisch en internationaal perspectief geplaatst, geïllustreerd met anekdotes en voorbeelden uit de praktijk. Dat leert ons niet alleen waar en waarom het misging, maar ook hoe het nu echt werkt. Op een toegankelijke manier wijzen Haenen en Selker ons vervolgens de weg naar een nieuw en duurzaam beloningsbeleid.

Specificaties

ISBN13:9789460030482
Trefwoorden:beloning, salaris, presteren
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Druk:1
Verschijningsdatum:26-1-2016
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Hein Haenen

Hein Haenen (1954) volgde de beloningsdiscussie de afgelopen dertig jaar, eerst als onderzoeksjournalist en columnist voor het FD en vervolgens als zelfstandig communicatieadviseur. Hij is mede-auteur van boeken over creatief boekhouden (Winstwaarschuwing) en corporate governance (De regels en het spel – gesprekken met Morris Tabaksblat).

Andere boeken door Hein Haenen

Over Camiel Selker

Camiel Selker (1976) is oprichter-partner van Focus Orange. Hij heeft de ontwikkeling van de topbeloning de afgelopen vijftien jaar van dichtbij meegemaakt als adviseur van remuneratiecommissies van de grootste Nederlandse beursfondsen en als gesprekspartner van bestuurders en commissarissen, beleggers, politici en gedragswetenschappers.

Andere boeken door Camiel Selker

Inhoudsopgave

Voorwoord

Deel 1: Loongolf op topniveau
Deel 2: De beloningscaleidoscoop
Deel 3: De irrationele mens
Deel 4: Hoe nu verder

Literatuur
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bovenbazen