Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Supernormaal

Van een moeilijke jeugd naar een evenwichtig leven

Paperback Nederlands 2018 9789460035593
Niet leverbaar.

Samenvatting

Bijna driekwart van alle mensen krijgt tijdens zijn jeugd te maken met een traumatische ervaring. Sommigen worden gepest, anderen verliezen een ouder, maken een echtscheiding mee, of hebben een familielid met een psychische aandoening of een verslaving. Sommigen worden blootgesteld aan huiselijk geweld, sommigen emotioneel, lichamelijk of seksueel misbruikt of verwaarloosd.

Wonder boven wonder komen de meeste van deze kinderen hun trauma te boven. Ondanks de littekens slagen zij erin als volwassenen een stabiel en betekenisvol leven op te bouwen. Hoe kan dat? Waar halen zij de spankracht vandaan? Of zitten flexibiliteit en veerkracht anders in elkaar dan wij geneigd zijn te denken?

In dit baanbrekende boek laat hoogleraar klinische psychologie Meg Jay aan de hand van tal van voorbeelden en verhalen op overtuigende en indringende wijze zien dat de menselijke veerkracht een stuk veelzijdiger en complexer is dan we ooit voor mogelijk hielden. De supernormale volwassene is geen zwaar beschadigd of getraumatiseerd slachtoffer en ook geen taaie, elastische overlever die alles van zich af laat glijden en simpelweg terugveert. Hij of zij is een doodgewone superheld, die weet wat hem te doen staat - maar die zich wel vaak verborgen voelt achter een masker.

Kinderen van de rekening roept bij de lezer een diep gevoel op van herkenbaarheid, begrip, verbondenheid en mededogen.

Specificaties

ISBN13:9789460035593
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:280
Druk:1
Verschijningsdatum:26-1-2018
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Meg Jay

Meg Jay is hoogleraar klinische psychologie en schrijver. Haar Ted-Talk over The Definite Decade, haar bestseller over twintigers (100.000 exemplaren verkocht), is een hit met bijna zes miljoen views in één jaar. Kinderen van de rekening verschijnt in Amerika, Engeland, Brazilië, Duitsland, Nederland, Japan, Korea, Rusland en Taiwan.

Andere boeken door Meg Jay

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Supernormaal