Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Stille Willem

de dodelijke spagaat van vastgoedbaron Endstra

Paperback Nederlands 2014 9789460039041
Verkooppositie 2449Hoogste positie: 2449
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Op 17 mei 2004 werd vastgoedhandelaar Willem Endstra vermoord voor de deur van zijn Amsterdamse kantoor. Voor het eerst was een representant van de bovenwereld slachtoffer geworden in de Amsterdamse gangsteroorlog. Pas na zijn dood werd de volle omvang van z'n drama duidelijk: Endstra had jarenlang in het verborgene hand- en spandiensten verricht voor kopstukken uit het Nederlandse misdaadcircuit. Het leverde hem de bijnaam 'bank van de onderwereld' op.

Hoe was het mogelijk dat een vermogende ondernemer zich had ingelaten met keiharde criminelen? Was hij dader of slachtoffer? Wat was zijn band met hoofdverdachte Willem Holleeder? En sprak Endstra de waarheid tegenover de rechercheurs in de inmiddels roemruchte achterbankgesprekken? 'Stille Willem' is een speurtocht naar de antwoorden.

Toen het boek najaar 2006 verscheen, was de strafzaak tegen Holleeder nog niet begonnen. Inmiddels is De Neus veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf, onder andere voor afpersing van Endstra. Ondertussen probeert justitie de daders van veel bloederige afrekeningen achter de tralies te krijgen. Voor de moord op de vastgoedman zitten al twee verdachten vast. Endstra leeft niet meer, maar zijn woorden hebben nog steeds grote gevolgen. In deze geactualiseerde editie staat de auteur stil bij die spraakmakende nasleep.

Specificaties

ISBN13:9789460039041
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Druk:12
Verschijningsdatum:8-5-2014
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Harry Lensink

Harry Lensink deed voor Vrij Nederland ruim tien jaar lang onderzoek naar georganiseerde misdaad. Van zijn hand verscheen eerder de bestseller Stille Willem. Met Marian Husken schreef hij meerdere succesvolle boeken, waaronder 'Handboek Holleeder' en 'De jacht op crimineel geld'.

Andere boeken door Harry Lensink

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Stille Willem