Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Handboek Rationeel Emotieve Therapie

Paperback NL 2011 9789461052346
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Handboek RET
Rationeel-emotieve therapie
Henk Hermans

Rationeel-emotieve therapie (RET) is een zeer praktische en effectieve therapievorm die aan populariteit wint. Zowel in therapieën als bij coaching is RET een handig hulpmiddel. Bij RET wordt uitgegaan van een sterk verband tussen gedachten en emoties.
Volgens grondlegger Albert Ellis zijn het niet de problemen zelf waar we het moeilijk mee hebben, maar de manier waarop we er tegenaan kijken (onze ‘basisassumpties’). Voor degene die RET gaat toepassen is het belangrijk om de basisassumpties te kennen, omdat ze tijdens de therapiesessie aan de orde kunnen komen.

In dit handboek over RET vindt een coach, psycholoog of psychotherapeut alles wat hij zoekt, van praktijk tot theorie. Hierbij ligt de nadruk op de toepassing van RET in verschillende situaties, maar ook komt de lezer meer te weten over de theoretische achtergrond van dit onderwerp.

Over de auteur(s):
Henk Hermans is werkzaam als psycholoog in de ambulante geestelijke gezondheidszorg en heeft een eigen psychotherapiepraktijk. Hij heeft een zeer ruime ervaring in de toepassing van Rationeel-emotieve therapie bij uiteenlopende problemen. Eerder verschenen bij Boom van zijn hand Je piekert je suf (2000) en Ik ben zo moe (2001).

Specificaties

ISBN13:9789461052346
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:131
Uitgever:Boom
Verschijningsdatum:1-6-2011
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek Rationeel Emotieve Therapie