Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

De nieuwe Duitse filosofie

denkers en thema´s voor de 21e eeuw

Paperback Nederlands 2013 9789461059345
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Wie zijn op dit moment de denkers in Duitsland? Welke thema's staan er op de agenda en welke filosofische vriend- en vijandschappen doorkruisen de debatten bij onze oosterburen? De nieuwe Duitse filosofie geeft het antwoord.
In De nieuwe Duitse filosofie stellen vooraanstaande filosofen uit Nederland en Vlaanderen de meest relevante denkers uit het Duitse taalgebied aan u voor. Behalve met grote namen als Sloterdijk en Habermas biedt dit omvangrijke overzichtswerk een kennismaking met hun minder bekende collega's. De auteurs beschrijven op toegankelijke wijze leven en werk van iedere filosoof. Ook bevat het boek suggesties tot verder lezen, illustraties en uitgebreide registers.

Robin Celikates en Johan Hartle doceren filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. René Gabriëls is als filosoof verbonden aan de Universiteit Maastricht. Pieter Lemmens is techniekfilosoof en onderzoeker aan Wageningen UR. Thijs Lijster is filosoof en coördinator van het Expertisecentrum Arts in Society aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Specificaties

ISBN13:9789461059345
Trefwoorden:filosofie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:18-9-2013
Hoofdrubriek:Filosofie

Expertrecensies (1)

De nieuwe Duitse filosofie
Peter van den Boom | 26 november 2014
In ‘De nieuwe Duitse filosofie; denkers en thema’s voor de 21ste eeuw’ presenteren de auteurs een groot aantal vooraanstaande filosofen. Velen van hen zijn in Nederland minder bekend. Maar daar kan deze uitgave verandering in brengen. Zeer bondig, vrijwel steeds zeer toegankelijk en met uitvoerige verwijzingen naar ieders werk, maken we kennis met ruim 40 denkers.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Thijs Lijster

Thijs Lijster (1981) is schrijver en kunst- en cultuurfilosoof, verbonden aan de universiteiten van Groningen en Antwerpen. Hij publiceerde onder meer De grote vlucht inwaarts (Essayprijs Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde), waarover Bas Heijne schreef ‘scherpe, uitdagende essays’, en Kijken, proeven, denken.

Andere boeken door Thijs Lijster

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De nieuwe Duitse filosofie