Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Leiderschapskramp

Een pleidooi voor vertrouwen en vernieuwing

Gebonden Nederlands 2017 9789461262301
Verkooppositie 1296710 dagen in de top 100
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

Leiderschapskramp is de grootste bedreiging voor vernieuwing in organisaties. De enige oplossing is meer vertrouwen. In veel organisaties heerst een angstcultuur. Medewerkers kleuren binnen de lijntjes om conflicten of zelfs ontslag te voorkomen. Hierdoor worden doelen niet gehaald en reageren leidinggevenden door de teugels strak aan te spannen. Dit is een vicieuze cirkel en een bedreiging voor vernieuwing.

Toekomstgerichte, wendbare organisaties vragen juist om medewerkers die creatief zijn en eigenaarschap tonen. Leidinggevenden kunnen dit bevorderen door sociale vernieuwing door te voeren. Dat lukt alleen als vertrouwen een onderdeel wordt van het DNA van de organisatie, en dat is een verantwoordelijkheid voor het management, de toezichthouders en medezeggenschap.

In dit boek legt interim-verandermanager Harry de Ruiter een open zenuw van ondernemingen bloot: hij laat zien hoe ongezonde arbeidsverhoudingen een rem vormen op de kansen van bedrijven en reikt een groeimodel aan voor sociale vernieuwing met vertrouwen als stuwende kracht in de samenwerking.

Specificaties

ISBN13:9789461262301
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:304
Druk:1
Verschijningsdatum:11-4-2017
Hoofdrubriek:Leiderschap

Expertrecensies (2)

Leiderschapskramp - Aanrader
Robin Hulsman | 3 oktober 2017
De wereld verandert snel. Van organisaties en dus ook de medewerkers wordt veel flexibiliteit gevraagd. Wil een organisatie de benodigde veranderingen realiseren en in de huidige maatschappij succesvol zijn, dan zijn vertrouwen en vernieuwing essentieel.Lees verder
Leiderschapskramp - Goed en sterk pleidooi
Wiemer Renkema | 8 september 2017
Met Leiderschapskramp heeft Harry de Ruiter een goed en sterk pleidooi geschreven voor meer vertrouwen en vernieuwing in organisaties. Ongezonde arbeidsverhoudingen zijn immers een bedreiging voor het succes van iedere organisatie. Het boek gaat over het karakter van vertrouwen, het voorkomen van een angstcultuur en de rol van leiders en HR daarin.Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
2
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

column
Harry de Ruiter - Vertrouwen werkt door!
Harry de Ruiter 24 januari 2018 Organiseren in de 21e eeuw vraagt om wendbaar organiseren. Wendbare organisaties kunnen snel strategische keuzes omzetten naar ‘executie’ en zo adequaat inspringen op ontwikkelingen.
preview
Leiderschapskramp - Een pleidooi voor vertrouwen en vernieuwing
Harry de Ruiter 9 mei 2017 Angstcultuur remt creativiteit en vernieuwing organisaties - Geregeld komen verhalen naar buiten over een angstcultuur in organisaties zoals bij IKEA, Primark, onze nationale trots KLM en zorg- en overheidsorganisaties als de Nationale Politie.
Alle interviews en artikelen (2)

Over Harry de Ruiter

Harry de Ruiter is verander-regisseur met een achtergrond in arbeidsrecht, psychologie en bedrijfskunde. Hij adviseert organisaties, verzorgt bedrijfstrainingen en voegt de daad bij het woord als interim-manager in verandertrajecten.

Andere boeken door Harry de Ruiter

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leiderschapskramp