Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Down to Earth

Ontwerpen voor het eindspel

Paperback NL 2023 9789462088016
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Dit boek over ontwerpen in tijden van klimaatcrisis – het eindspel is een gegeven, we zitten er middenin – is het laatste project van DOWN TO EARTH, de antitypische negende editie van de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam. In een wereld in lockdown zag hoofdcurator George Brugmans kans het traditionele biennale-model binnenstebuiten te keren en zich te concentreren op het openvouwen van het ontwerpend onderzoek in de IABR–Ateliers: verkenningen naar hoe de energietransitie en wateropgave in te zetten als hefboom om concrete oplossingen te vinden om de duurzame ontwikkelingsdoelen van de wereldgemeenschap te helpen realiseren.

In dit visueel rijke boek doet Brugmans in het eerste deel, Hoe kunnen we landen?, verslag van dit onderzoek, aardt hij het in de geschiedenis van de IABR als een op échte verandering gerichte culturele onderzoeksinstelling, en beschrijft hij de geëxposeerde resultaten. Met dat laatste is het boek ook een ‘catalogus-achteraf’ van een reeks van kleinere tentoonstellingen die vanaf september 2020, al naar gelang de pandemie het toeliet, bijna een jaar lang en op verschillende locaties werden georganiseerd.

In het tweede deel, Waar kunnen we landen?, waarin ook een essay van Dirk Sijmons en een verslag van een gesprek tussen docenten en studenten van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst, reflecteert George Brugmans op onze lastige aanwezigheid in het Antropoceen, pleit voor (op)nieuw kunstbeleid als voorwaarde voor een werkelijk vrije creatieve ruimte, en doet suggesties aan ontwerpers en verbeelders voor hoe positie te nemen nu het eindspel de menselijke conditie is.

Met ontwerpend onderzoek van:IABR–Atelier Rotterdam III: OOZE architects & urbanists o.l.v. Eva PfannesIABR–Atelier Oost Vlaams Kerngebied: PLUSOFFICE architects en Architecture Workroom Brussels o.l.v. Joachim DeclerckIABR–Atelier Droogte in de Delta: Studio Marco VermeulenWaterschool M4H+: Studio Makkink & BeyIABR–Atelier Dordrecht: West 8, VenhoevenCS architecture+urbanism, PosadMaxwan, EGM architecten en Studio Donna van Milligen Bielke o.l.v. Adriaan Geuze

Specificaties

ISBN13:9789462088016
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:432
Verschijningsdatum:3-10-2023

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Down to Earth