Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Van veiligheid naar veiligheidskunde

Gebonden Nederlands 2019 9789462155817
In herdruk, verschijningsdatum onbekend

Samenvatting

Hoe ontstaan ongevallen en rampen? Hoe heeft de kennis daarover zich ontwikkeld? Dit boek vertelt het verhaal over ongevallen en hun preventie. In een eeuw is de veiligheid in bedrijven en de samenleving verbeterd door een beter begrip van ongevalsprocessen en inzicht in het management van bedrijfsprocessen.

De ‘brokkenmaker’ maakte plaats voor risicobeheersing als combinatie van techniek en gedragsbeïnvloeding. Weer later kwam het inzicht dat het vooral gaat om organiseren, veerkracht en veiligheidscultuur. Technische, mensgerichte en organisatorische factoren spelen tegenwoordig in samenhang een rol in het ontstaan van letsels en schades. Dat vraagt om een interdisciplinaire benadering. Sinds de opkomst van het risicobegrip is die voortdurend in ontwikkeling: van veiligheid naar veiligheidskunde.

Specificaties

ISBN13:9789462155817
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:312
Uitgever:VMN Media
Druk:1
Verschijningsdatum:28-2-2019
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Over Walter Zwaard

Walter Zwaard is adviseur op het gebied van risicomanagement, ongevallenpreventie, gevaarlijke stoffen en arbeidsomstandigheden. Hij publiceert regelmatig over deze onderwerpen en is als docent verbonden aan diverse post-HBO en postdoctorale opleidingen.

Andere boeken door Walter Zwaard

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Van veiligheid naar veiligheidskunde