Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

OR en verkiezingen

Paperback Nederlands 2019 9789462156203
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Verkiezingen zijn hét moment voor de or om zijn positie te verwerven. Het is de graadmeter voor prestaties, zichtbaarheid van de or-leden en bovenal laat het zien dat de or er is. De praktijk laat zien dat het lastig is om ondernemingsraadsverkiezingen te organiseren.

In dit boek tref je informatie aan die je helpt bij het organiseren van or-verkiezingen. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij het juridisch kader van or-verkiezingen. Je wordt meegenomen in de verschillende fasen van een verkiezing: van de bekendmaking tot aan het proces verbaal.

Daarnaast is er aandacht voor het voeren van campagnes.

Met OR en verkiezingen heeft de ondernemingsraad een praktische leidraad voor dit belangrijke onderwerp in handen.

Specificaties

ISBN13:9789462156203
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:VMN Media
Druk:1
Verschijningsdatum:11-1-2019
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Steven Jellinghaus

Dr.mr. Steven Jellinghaus (1969) is advocaat-partner en register-mediator verbonden aan De Voort Advocaten & Mediators te Tilburg. Aldaar richt zijn praktijk zich op de collectieve aspecten van het arbeidsrecht en het sportrecht. Tevens is hij als universitair docent verbonden aan het departement sociaal recht en sociale politiek van de Universiteit van Tilburg. In 2003 is hij daar gepromoveerd op het onderwerp harmonisatie van arbeidsvoorwaarden, in het bijzonder na fusie en overname. Hij heeft vele publicaties op zijn naam en verzorgt regelmatig post-academisch onderwijs.

Andere boeken door Steven Jellinghaus

Over Bob Vermaak

Bob Vermaak (Msc) heeft politicologie gestudeerd en is directeur bij Wiekiesjij. Hijheeft zelf in een ondernemingsraad gezeten (bij FNV Formaat, een van de rechtsvoorganger van SBI/Formaat). Hij is lid van de Raad van Toezicht van de bibliotheek Utrecht en lid van het Dagelijks Bestuur van stichting or-Kracht! Hij gelooft in het instituut ondernemingsraad. Het is een uniek fenomeen in de wereld. De toekomst van de ondernemingsraad hangt af van de keuzes die nu gemaakt worden. Nemen we de ondernemingsraad serieus of niet? Hij is betrokken bij verschillende initiatieven zoals de vernieuwingen bij de gemeente Hengelo, Hoorn, V & VN, CBS en ziekenhuizen.

Andere boeken door Bob Vermaak

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        OR en verkiezingen