Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Debatteren om te winnen

De kunst van het overtuigen

Audio-download Mp3 Nederlands 2020 9789462553699
10
Voormalig top 10Totaal 121 dagen
Evergreen1344 dagen in de Top 100
Direct te downloaden

Samenvatting

Volledig herziene editie

Managers en ondernemers, politici en ambtenaren, professionals en adviseurs proberen dagelijks anderen te overtuigen. Bij vergaderingen, discussies en presentaties spelen debattechnieken een belangrijke rol.

'Debatteren om te winnen' laat aan de hand van diverse methoden, overtuigtips en oefeningen zien hoe je sterker kunt argumenteren en beter presenteren. Nieuw in deze herziene editie: actuele cases en een hoofdstuk over framing!

Deze vierde herziene druk bevat een volledig nieuw hoofdstuk over ‘Framing’ met daarin vele praktische voorbeelden van hoe je deze overtuigingstechniek kunt toepassen in je dagelijks werk. Daarnaast is het hoofdstuk over ‘aptum’, de passendheid van een betoog, aanzienlijk uitgebreid met extra inzichten en invalshoeken. Tot slot zijn de analyses van de overtuigingskracht van zittende presidenten en premiers voorzien van actuele voorbeelden en zijn nieuwe politieke leiders toegevoegd. Al met al een grondige herziening van deze ‘evergreen’ die sinds 2011 consequent een hoge verkooppositie bekleed bij managementboek.nl

Roderik van Grieken is de bekendste debatdeskundige van Nederland. Als mede-oprichter en directeur van het Nederlands Debat Instituut heeft hij het debat geïntroduceerd in duizenden scholen, bedrijven en overheden. Arthur Noordhuis en Donatello Piras werken ook bij het Nederlands Debat Instituut en hebben allebei jarenlange ervaring als trainer en debatleider.

Specificaties

ISBN13:9789462553699
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Uitgever:Bookora
Druk:1
Verschijningsdatum:21-9-2020

Expertrecensies (3)

Mark Hooftman | 22 september 2011
'Debatteren om te winnen' van van Grieken, Noordhuis en Piras moest ik lezen, om verschillende redenen. Ik mag zelf ook graag debatteren en dat doe ik nu al zo'n twee jaar met veel plezier. Ik ben in die twee jaar zowel de heer van Grieken als de Heer Piras tegengekomen op de debatvloer.Lees verder
Marianne Eussen | 19 september 2011
'Debatteren om te winnen'. Wie wil dat nou niet? Niet alleen de titel, maar ook de mooie uitvoering van dit boek trekt de aandacht. De auteurs Roderik van Grieken, Arthur Noordhuis en Donatello Piras geven een duidelijke structuur om uw presentaties te verbeteren of uw standpunt in vergaderingen duidelijk(er) te maken.Lees verder
Overtuigend debatboek
Annegreet van Bergen | 4 augustus 2011
Van auteurs die je de kunst van het overtuigen willen bijbrengen, mag je een overtuigend boek verwachten. Roderik van Grieken, Arthur Noordhuis en Donatello Piras zijn in die opzet volledig geslaagd. Hun boek ‘Debatteren om te winnen’ leest als een trein.Lees verder
Alle expertrecensies (3)

Lezersrecensies

4.5 van de 5
22 stemmen
17
1
2
1
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (9)

nieuws
Boekpresentatie - Staande ovaties - Vijf ingrediënten voor een sprankelend event!
Ronand Jansen 7 juli 2020 Afgelopen vrijdag 3 juli, zat ik op uitnodiging van professioneel dagvoorzitter Joost Hoebink in het circulaire zaalcomplex Circl in Amsterdam. Aanleiding was de feestelijke presentatie van zijn boek Staande ovaties.
nieuws
Door de verkiezingen actueel: Debatteren om te winnen
Justin van Lopik 2 maart 2017 Het ene verkiezingsdebat is nog niet afgelopen of het volgende komt er al weer aan. Politici buitelen deze dagen over elkaar heen om de aandacht. In 2011 verscheen het boek Debatteren om te winnen. Het is inmiddels een échte evergreen. Auteur Roderik Grieken laat aan de hand van diverse methoden, overtuigtips en oefeningen zien hoe je sterker kunt argumenteren en beter presenteren.
interview
Roderik van Grieken: ‘Retoriek is niet meer verdacht en gevaarlijk’
Ger Post 4 juni 2015 Vier jaar geleden schreven Roderik van Grieken, Arthur Noordhuis en Donatello Piras het boek Debatteren om te winnen (‘De kunst van het overtuigen’). Het werd een bestseller, vandaar dat de auteurs onlangs met een herziening van het boek kwamen. Van Grieken: ‘Rutte gaat iets te nonchalant om met zijn talent voor spreken.’
preview
Overtuigend zijn op je werk – 5 Tips
Roderik van Grieken 19 mei 2015 Vandaag verschijnt de 4e herziene druk van Debatteren om te winnen - De kunst van het overtuigen van Roderik van Grieken, Arthur Noordhuis, Donatello Piras. Ter gelegenheid daarvan licht Roderik van Grieken een tipje van de sluier, middels 5 tips.
tussen_droom_en_daad
Pas op voor andermans frame!
Hans de Bruijn 11 maart 2013 In deze aflevering van Tussen droom en daad laat Hans de Bruijn zien dat taal niet onpartijdig is. Integendeel zelfs, taal stuurt onze opvattingen. En dat veel meer dan we denken.
interview
Roderik van Grieken: ‘Iedereen heeft belang bij een debat op niveau’
Paul Groothengel 23 augustus 2012 In onze hectische maatschappij wordt het steeds belangrijker om je boodschap kort en helder over te kunnen brengen. En snel en doeltreffend op anderen te reageren. Een goede debattechniek is daarbij een uitstekend hulpmiddel, stelt Roderik van Grieken. Hij schreef met Arthur Noordhuis en Donatello Piras het boek Debatteren om te winnen, met als ondertitel ‘De kunst van het overtuigen’.
nieuws
Vaker winnen
Justin van Lopik 9 februari 2012 Debat. Mijn eerste associaties bij het woord komen uit de politiek. Dan gaat het me niet eens om de volledige debatten, maar juist om die korte momenten waarop iemand een ‘punt’ scoort met een mooie soundbite, of uiteraard volledig de mist in gaat. Wilders ‘grote gedoger’ en de stekker van Jolande Sap, het zijn geen momenten die ik graag in een vergadering zou meemaken.
interview
Leren debatteren
Annegreet van Bergen 4 augustus 2011 Overtuigend presenteren en debatteren wordt steeds belangrijker. Tot voor kort was daar binnen het reguliere onderwijs slechts weinig aandacht voor. Politici, maar ook managers volgen steeds vaker communicatie- en debattrainingen. In ‘Debatteren om te winnen. De kunst van het overtuigen’ wordt een aantal belangrijke lessen op een rijtje gezet. De auteurs (Roderik van Grieken, Arthur Noordhuis en Donatello Piras) werken alledrie bij het Nederlands Debat Instituut. Managementboek Magazine sprak met Van Grieken (1972), die dit instituut in 1998 oprichtte.

Over Roderik van Grieken

Roderik van Grieken is directeur van het Nederlands Debat Instituut, waarvan hij in 1998 een van de oprichters was. Hij heeft het instituut laten uitgroeien tot dé debatautoriteit van ons land. Eind jaren tachtig maakte hij op een Schotse kostschool kennis met het debat als sport en lesmethode. Daar en tijdens zijn studie rechten aan de Universiteit Leiden nam hij succesvol deel aan vele (inter)nationale debat- en pleitwedstrijden. Roderik publiceert geregeld over de kwaliteit van het maatschappelijk debat en is veelgevraagd analist van politieke debatten in de media. Daarnaast adviseert hij bij de opzet en invulling van radio- en televisiedebatten. Wekelijks treedt hij op als dagvoorzitter en gespreksleider tijdens congressen in binnen- en buitenland. Roderik is voorzitter van de jury van de Debatprijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste debater van de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer.

Andere boeken door Roderik van Grieken

Over Arthur Noordhuis

Arthur Noordhuis is een van de meest ervaren allround debattrainers van ons land. Van lokale tot landelijke politici, van ondernemers tot ICT'ers en van basisschoolleerlingen tot gymnasiasten: al tien jaar onderwijst hij vrijwel dagelijks groepen en individuen op het gebied van overtuigende mondelinge communicatie. Voor het Nederlands Debat Instituut ontwikkelde Arthur veel maatwerklesprogramma's. Sinds de invoering van de dualisering in de gemeentelijke politiek in 2002 begeleidde hij tientallen gemeenteraden op weg naar een succesvoller vergader- en debatproces. Daarnaast hebben trainingsprogramma's voor juristen zijn bijzondere aandacht. Door alle doelgroepen wordt hij steevast geëvalueerd als een zeer betrokken en effectieve trainer. Arthur studeerde civiel recht aan de Universiteit Leiden. Hij was jarenlang organisator van maandelijkse debat- en pleitwedstrijden.

Andere boeken door Arthur Noordhuis

Over Donatello Piras

Donatello Piras is een veelgevraagd en succesvol presentator, trainer en dagvoorzitter met jarenlange ervaring in binnen- en buitenland. Bij het Nederlands Debat Instituut is hij als hoofdtrainer verantwoordelijk voor de trainingsstaf. Hij werkt voor het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs en geeft geregeld analyses van (politieke) speeches en debatten voor diverse media. Donatello staat vrijwel dagelijks op het podium als inleider, presentator of debatleider. Daarnaast is hij trainer en coach van managers, CEO's en politici. Opdrachtgevers waarderen zijn professionaliteit, scherpte en performance. Donatello is lid van de jury van de Debatprijs Algemene Beschouwingen. Daarnaast publiceert hij als communicatiespecialist en overtuigexpert geregeld over overtuigingskracht en schrijft hij vaak opinieartikelen en analyses. Donatello studeerde communicatie en liep stage bij CDA-spindoctor Jack de Vries. Daarna werkte hij bij KLM en InHolland als communicatieadviseur en woordvoerder.

Andere boeken door Donatello Piras

Inhoudsopgave

Voorwoord

Inleiding

Hoofdstuk 1
ETHOS - Een goede presentatie geven
1.1 De manier van presenteren is vaak doorslaggevend
1.2 Je (non-)verbale presentatie
1.3 Je persoonlijke spreekstijl

Intermezzo
De retoriek van Francois Hollande

Hoofdstuk 2
PATHOS - Betoogvorm en stijlmiddelen kiezen
2.1 Soorten presentaties
2.2 Hoe lang moet een betoog zijn?
2.3 De vorm van het overtuigende betoog
2.4 Effectieve stijlfiguren

Intermezzo
De retoriek van Barack Obama

Hoofdstuk 3
PATHOS - Framing
3.1 Wat is framing?
3.2 Don't think of an elephant!
3.3 Stap niet in het frame van een ander
3.4 Reframen
3.5 Framing in het nieuws

Hoofdstuk 4
LOGOS - Argumenten analyseren
4.1 Wanneer is een argument goed?
4.2 Argumentatie voorbereiden
4.3 Standaardgeschilpuntenmodel als hulpmiddel
4.4 Kapstok voor argumentatie
4.5 Betere inhoudelijke analyse en voorbereiding
4.6 Strategisch argumenteren met de geschilpunten
4.7 Soorten stellingen

Intermezzo
De retoriek van Angela Merkel

Hoofdstuk 5
LOGOS - Omgaan met drogredenen
5.1 Wat zijn drogredenen?
5.2 Drogredenen rondom de persoon
5.3 Drogredenen rondom de bewijslast
5.4 Drogredenen rondom het argumentatieschema
5.5 Drogredenen weerleggen
5.6 Voorbereiden op drogredenen

Intermezzo
De retoriek van Mark Rutte

Hoofdstuk 6
APTUM - Doelbewust communiceren
6.1 Wie wil ik overtuigen?
6.2 Ethos: passende presentatie
6.3 Logos: toegespitste argumentatie
6.4 Pathos: de passende vorm

Intermezzo
De retoriek van David Cameron

Hoofdstuk 7
APTUM - Debatteren op het werk
7.1 Wat is het verschil tussen een debat en een discussie?
7.2 Wat is de essentie van een goed debat?
7.3 Debattechnieken in verschillende situaties
7.4 Leren door ervaring

Literatuur

Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Debatteren om te winnen