Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Goede nacht

Lekker slapen & beter presteren bij onregelmatige werktijden

Paperback Nederlands 2020 9789462722552
Nog niet verschenen, verwacht op 25‑11‑2020
22,95

Samenvatting

Nederland, een druk dorp that never sleeps. Waar het werk 24/7 doorgaat. ‘s Nachts is 16% van de Nederlandse beroepsbevolking wakker en aan het werk. Omdat de zorg nooit stopt. Omdat we onze bestelling graag binnen 24 uur bezorgd willen hebben.

Omdat ’s nachts de wegen of het spoor aangepakt worden, zodat anderen stipt om half negen aan het werk kunnen gaan. Onregelmatig werken verdient meer en voor sommigen is ’s nachts werken gewoon magisch. Maar werken in ploegen, in de nacht of op onregelmatige tijden, heeft grote gevolgen voor onze slaap. En dus voor onze gezondheid.

Onze 24uurseconomie is een realiteit. 4 miljoen mensen werken inmiddels buiten de zogenoemde kantoortijden. Dat is ruim de helft van de beroepsbevolking! Uit onderzoek is gebleken dat onregelmatige werktijden een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van slaap. Een slechte slaapkwaliteit leidt tot ernstige gezondheidsproblemen, mindere prestaties op het werk en arbeidsverzuim.

Irma Leijten en Aline Kruit hebben het eerste Nederlandstalige boek over onregelmatig werken en de invloed daarvan op slapen geschreven. Met behulp van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en uiteenlopende ervaringsverhalen, geven zij adviezen over hoe je gezond onregelmatig kunt werken. Hoe kun je, met behoud van de voordelen, de nadelen zo klein mogelijk maken?

Dit boek is er om de verpleger, magazijnmedewerker, luchtverkeersleider, politieagent, chauffeur, machinist, manager, én de time-zonetravellende topsporter te helpen de negatieve gevolgen van hun werktijden te minimaliseren. Want iedereen wil toch lekker kunnen werken én slapen?

Specificaties

ISBN13:9789462722552
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:180
Druk:1
Verschijningsdatum:25-11-2020

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Goede nacht