Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Verantwoordelijkheid, aansprakelijkheid en privatisering van publieke taken

Paperback Nederlands 2015 9789462900189
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De institutionele fundamenten van onze Westerse maatschappij zijn aan structurele veranderingen onderhevig. Ingrijpende ontwikkelingen als liberalisering, secularisering, Europeanisering, globalisering, en zeker ook privatisering, stellen onze belangrijkste instituties - overheid, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven - voor nieuwe uitdagingen.

Dit roept vragen op naar de houdbaarheid van onze ideeën over de verdeling van publieke en private taken en de bijbehorende verantwoordelijkheden in een veranderende maatschappij en een globaliserende wereld: in hoeverre heeft het uitvoeren van wat in feite een (semi-)publieke taak is, consequenties voor de verantwoordelijke private partij (burger, bedrijf of multinational)? Specifiek rijst de vraag naar de (grenzen van) aansprakelijkheid - civielrechtelijk, strafrechtelijk, bestuursrechtelijk en/of internationaalrechtelijk - van de betrokken maatschappelijke actoren voor schade die wordt aangericht als gevolg van het niet of niet juist uitvoeren van de voorheen publieke taken die aan hen zijn toebedeeld of 'per ongeluk' zijn toegevallen.

In de kern raken die vragen steeds het centrale thema van dit boek, te weten: de verschuivende grenzen van aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid van bedrijven en professionals in een maatschappij die gekenmerkt wordt door steeds verder vervagende grenzen tussen het publieke en private domein.

Specificaties

ISBN13:9789462900189
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:304
Druk:1
Verschijningsdatum:10-1-2015
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Ivo Giesen

Prof.mr. Ivo Giesen is hoogleraar burgerlijk recht en burgerlijk procesrecht aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast is hij raadsheer-plaatsvervanger in het Hof 's-Hertogenbosch.

Andere boeken door Ivo Giesen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Verantwoordelijkheid, aansprakelijkheid en privatisering van publieke taken