Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, e.a.

Open Gemeenten

De sociale media-almanak voor gemeenten 2015

Paperback Nederlands 2015 9789463010160
Niet leverbaar.

Samenvatting

'Open Gemeenten' is de vierde in een reeks bundels met de laatste inzichten en goede voorbeelden van sociale media, innovatie en vernieuwing, toegespitst op de (lokale) overheid. Deze sociale media-almanak voor overheden is samengesteld uit bijdragen van ambtenaren, bestuurders, sociale media-adviseurs, mensen uit het bedrijfsleven en de wetenschap. Zo krijgen gemeenten vanuit verschillende invalshoeken advies en inspiratie.

Het 'groeimodel sociale media voor gemeenten', dat in de editie van 2014 is gepresenteerd, ordent ook in deze editie de zestig cases en artikelen. Gemeenten kunnen op deze manier precies die voorbeelden en aanpakken lezen die op dat moment voor hen relevant zijn. Zo kunnen ze er direct en concreet mee aan de slag.

Aan de basis van het boek ligt wederom het onderzoek naar het gebruik van sociale media door gemeenten. Het onderzoek is in 2015 alweer voor de vijfde keer uitgevoerd. Gemeenten begrijpen sociale media steeds beter en weten de kansen te benutten. Maar ook dit jaar blijkt dat het inbedden van sociale media in de organisatie voor gemeenten de grootste opgave is.

Specificaties

ISBN13:9789463010160
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:392
Druk:1
Verschijningsdatum:26-9-2015
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over David Kok

David Kok werkt sinds 1 juli 2013 bij de gemeente Almere als social media manager van de gemeenteraad. Daarvoor werkte hij elf jaar in verschillende functies binnen de gemeente Amsterdam. Het redactiewerk voor zijn boeken deed hij op persoonlijke titel. David Kok werkt sinds 2012 samen met Ewoud de Voogd om de inspanningen van gemeenten op sociale media in kaart te brengen.

Andere boeken door David Kok

Over Ewoud de Voogd

Ewoud de Voogd is adviseur bij HowAboutYou. Hij beweegt zich op het snijvlak tussen overheid, burgers – bedrijven – belanghebbenden en nieuwe technologie. Als organisatieadviseur verbeterde Ewoud de dienstverlening van tientallen gemeenten. Ewoud de Voogd werkt sinds 2012 samen met David Kok om de inspanningen van gemeenten op sociale media in kaart te brengen.

Andere boeken door Ewoud de Voogd

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding: laat de mooie voorbeelden zien

Sociale media en gemeenten: stand van zaken 2015

Fase 1: De gemeente ontdekt
Fase 2: De gemeente experimenteert
Fase 3: De gemeente converseert
Fase 4: De gemeente netwerkt

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Open Gemeenten