Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Community marketing

Terug naar de kern van het verhaal

Paperback Nederlands 2018 9789463371186
Niet leverbaar.

Samenvatting

Neen, community marketing is niet ‘the next thing’ na influencer- of content-marketing. Community marketing gaat net terug naar de basis. Traditioneel doen bedrijven hun uiterste best om de consument te overtuigen met een boodschap die ‘harder, better, faster, stronger’ is. Stephanie Duval en Nele Pieters laten zien dat het centraal zetten van de consument en zijn community veel dieper doordringt tot de kern van het verhaal. En dat op alle niveaus binnen het bedrijf.

Op heldere wijze tonen de auteurs dat community marketing geen zoveelste hip laagje is dat over een bedrijfsstrategie kan worden gelegd. Het is een gedurfde nieuwe kijk op marketing vandaag, waarin technologie ondergeschikt is aan strategisch inzicht en in dienst staat van geloofwaardige en krachtige storytelling.

Met Community marketing richten Stephanie Duval en Nele Pieters zicht tot bedrijfsleiders en marketeers die intuïtief aanvoelen dat marketing terug nood heeft aan eenvoud en in vraag durven stellen of de consument (nog) zit te wachten op hun boodschap. Aan de hand van inspirerende voorbeelden en een helder denkkader zetten ze je op weg om anders naar je bedrijf en marketingstrategie te kijken.

Specificaties

ISBN13:9789463371186
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:200
Uitgever:Pelckmans Pro
Druk:1
Verschijningsdatum:13-6-2018
Hoofdrubriek:Marketing

Expertrecensies (1)

Community marketing - 'Een leerzaam boek, met concrete handvatten'
Ger van den Buijs | 9 november 2018
Community marketing bevat een belangrijk bericht aan hen die hun klant echt willen bereiken. Nee, beter gezegd, die een echte verbinding wil maken met mensen die een bepaalde levensvisie, levenswijze invullen of nastreven. Dit boek bevat een belangrijk bericht aan hen die hun klant echt willen bereiken.Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Community marketing - Terug naar de kern van het verhaal
Nele Pieters 7 september 2018 Hoewel bedrijven hun uiterste best blijven doen om te overtuigen met een boodschap die ‘harder, better, faster, stronger’ is laten Nele Pieters en Stephanie Duval in Community marketing zien dat deze consument vooral op zoek is naar authenticiteit. En dat het centraal zetten van deze consument en zijn community veel dieper doordringt tot de kern van het verhaal.

Over Stephanie Duval

Stephanie Duval (links op de foto) studeerde literatuur en journalistiek. Vanuit haar ervaring als journalist, hoofdredacteur en blogger binnen de lifestylewereld, evolueerde ze tot content marketing consultant bij merken als Alpro en Connections.

Andere boeken door Stephanie Duval

Over Nele Pieters

Nele Pieters (rechts op de foto) studeerde af als handelsingenieur aan de KU Leuven, ging aan de slag als sales- en later marketingmanager bij Procter & Gamble, waarna ze de stap zette tot consultant. Samen met Stephanie Duval richtte ze het marketingbureau Rapport (RPPRT) op.

Andere boeken door Nele Pieters

Inhoudsopgave

Inleiding - Welkom in het tijdperk van de wannabe hipsters en de pseudo-ondernemers

1. Community thinking: begrijp je community
2. Storymaking: schrijf je verhaal
3. Communication planning: de consument aanspreken via community-based storytelling

Slot - Een pleidooi voor gezonde marketing

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Community marketing