Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Nieuwe spanningen

Paperback Nederlands 2023 9789463714433
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Polarisatie en ongenoegen onder de bevolking leiden tot nieuwe spanningen in de samenleving en protesten tegen overheidsbeleid. Het gaat over thema’s als klimaat, zorg, energie, dierenwelzijn, racisme en – niet in de laatste plaats – de coronapandemie.

Deze protesten uiten zich in regulier georganiseerde demonstraties. Maar ook in schijnbaar uit het niets opkomende acties: mede door gebruik van sociale media worden in een mum van tijd hele groepen mensen gemobiliseerd. Daarbij treedt meer dan eens vermenging op met verschillende extremistische acties.

Deze nieuwe maatschappelijke spanningen stellen het politieoptreden voor de nodige uitdagingen en vraagstukken. Operationeel betreft het vragen over de intelligencepositie en het handelingsperspectief. Op strategisch vlak speelt de wijze waarop de politie zich moet verhouden tot polariserende tendensen en tot politiek en bestuur. En hoe gaat de politie om met interne manifestaties van deze nieuwe spanningen?

De Cahiers Politiestudies verschijnen trimestrieel. Zij zijn onderworpen aan een internationale double blind peer review en worden samengesteld door de gasteditoren, de hoofdredacteur en de editorial board, i.s.m. de kernredactie.

Specificaties

ISBN13:9789463714433
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:272
Druk:1
Verschijningsdatum:12-5-2023
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Paul Ponsaers

Paul Ponsaers is socioloog en criminoloog. Hij is voormalig journalist en hoogleraar Criminologie (Universiteit Gent). Hij staat mede aan het roer van de Cahiers Politiestudies. Eerder publiceerde hij onder meer Loden Jaren – De Bende van Nijvel gekaderd, Terrorisme in België en Haatzaaiers – Extreemrechtse radicalisering.

Andere boeken door Paul Ponsaers

Over Renze Salet

Renze Salet is assistant professor criminology at the department of Criminal Law & Criminology of the Radboud University, Nijmegen (the Netherlands). She conducts research on the empirical functioning of the police and other agencies in the domain of public safety.

Andere boeken door Renze Salet

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Nieuwe spanningen