Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De gespierde mens

Een veelzijdig verhaal over (bijna) alles wat ons beweegt

Paperback NL 2021 9789463821025
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

‘Dit boek laat zien hoe fantastisch onze spieren zijn.’ – Pieter van den Hoogenband

‘Een heerlijke reis door ons gespierde lichaam!’ – Jim Jansen, New Scientist/Het Parool

‘Een bijzonder vermakelijk en leerzaam boek, dat je veel plezier verschaft en je vanzelf in beweging brengt.’ – Erik Scherder

Spieren. We gebruiken ze de hele dag. Ons hart klopt, we ademen, praten, lachen, eten, bewegen. Zelfs bij gewoon traplopen zijn al tweehonderd spieren aan het werk, en als we slapen nog altijd bijna de helft daarvan. En we moeten ze ook blijven gebruiken, want wie een maand in bed ligt, ziet zijn spiermassa razendsnel afnemen.

Zonder spieren geen leven. Bijna de helft van ons lichaamsgewicht bestaat eruit, maar wat weten we er eigenlijk van? Wie gezonder wil leven en ouder worden, zal zijn spieren zo goed mogelijk moeten onderhouden. Maar hoe? Wat zijn de zin en onzin van alle aanbevelingen om ze sterk en fit te houden? Wat zijn spierziekten? Hoe trainen topsporters hun spieren en wat kunnen we van hen leren?

In dit boek behandelen Steven van de Vijver en Martin Brester op aanstekelijke wijze de opmerkelijke veelzijdigheid van ons spierstelsel, gebaseerd op de nieuwste inzichten uit de medische wetenschap. Ze zetten de belangrijkste feiten op een rij en gaan in gesprek met experts, van neuroloog tot seksuoloog, en ervaringsdeskundigen, onder wie olympisch kampioenen Pieter van den Hoogenband en Sven Kramer.

Specificaties

ISBN13:9789463821025
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:304
Uitgever:Balans, Uitgeverij
Verschijningsdatum:7-6-2021

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De gespierde mens