Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Kan het misschien wat zachter?

Over de dictatuur van de zelfexpressie

Paperback Nederlands 2022 9789463822435
Verkooppositie 3380Hoogste positie: 3380
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Nederlanders lijken net verongelijkte pubers. Ze roepen dat de regering alles verkeerd doet, maar dulden zelf geen regels. Ze vinden de overheid autoritair, maar eisen steun. Ze weten alles beter, maar schreeuwen om regie. En de schuld ligt altijd bij iemand anders.
Om hun eigen identiteit te verdedigen, ‘cancellen’ ze elkaar, verketteren ze de geschiedenis, vermoeden ze overal complotten en helpen ze steeds weer andere aansprekende individuen aan macht.

In de 'marketingcratie' waar de verpakking de boodschap is, gaat eigen gevoel boven alles, mogen zaken niet ingewikkeld zijn en moet alles er vooral leuk uit zien.

In het prikkelende en confronterende 'Kan het misschien wat zachter?' vangt Daniela Hooghiemstra de huidige tijdgeest nuchter en met humor aan de hand van thema’s als feminisme, identiteitspolitiek en koningshuis.

Alles is nog niet verloren, betoogt ze. Als de vrije individuen die in de vorige eeuw zijn opgestaan, de puber in zichzelf weten te overwinnen, als ze kunnen accepteren dat ze niet het centrum van het universum vormen en aanvaarden dat onvolmaaktheid en tegenslag bij het leven horen, dan halen ze misschien de tweeëntwintigste eeuw nog wel. Voor dit boek selecteerde en bewerkte zij haar beste columns, stukken en essays uit de Volkskrant en NRC.

Specificaties

ISBN13:9789463822435
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:206
Druk:1
Verschijningsdatum:22-9-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Daniela Hooghiemstra

Daniela Hooghiemstra (1967) is historicus, auteur en columnist voor de Volkskrant. Ze publiceerde eerder onder andere Voor de troon wordt men niet ongestraft geboren (met Dorine Hermans) en De geest in dit huis is liefderijk, een biografie van Kees Boeke.

Andere boeken door Daniela Hooghiemstra

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kan het misschien wat zachter?